19. juuni 2015

Võrratu bataadikook

Sellised "suvised ilmad", nagu preagu õues valitsevad, lausa kutsuvad kööki küpsetama miskit head. Minu ammuste lemmikute hulka kuulub üks võrratult mahlane bataadikook, mille retsept püsib mul juba ammu võimukalt retseptivihiku vahel. Ma olen kindel, et on üsna sobiv aeg ka see siia lisada:) Positiivsete omadustena võib välja tuua selle koogi lihtsa valmistusviisi, mahlasuse ja hea maitse. Negatiivse poole pealt selle, et küpsetis saab tihtipeale liiga kiirelt otsa. Kuna see retsept talub muudatusi üsna hästi, siis tihtipeale olengi selle koogi ka vastavalt vajadustele endale sobivaks timminud. Kui soovite, võite nisujahu asendada tatrajahuga ning odrajahu riisijahuga, nii saate täiesti gluteenivaba koogi! 

Katteks olen sellele koogile teinud parasjagu selle, mida sobivat kodus leidub. Selle koogi võite ka lihtsalt ilma igasuguse katteta serveerida, kuid suurepärane jääb see kook, kui sellele peale panna karamellikaste koos pähklitega;)

.... lähen nüüd keedan endale tassi kuuma teed ja mässin end sooja teki sisse;)


2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid, sulatatuna
2 dl odrajahu
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kaneeli
75 g toorjuustu, toasooja
500 g bataati
50 g metspähkleid


Kate:
25 g metspähkleid
1 tops (150g) karamelliga toorjuustukreemi, toasooja (Farmi)

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa sulatatud või ning omavahel kokkusegatud kuivained. Sega ning seejärel lisa segades juurde toorjuust. Kõige lõpuks lisa tainasse riivitud bataat ja peeneks hakitud metspähklid.  Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (18x23cm) ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.

Katte valmistamiseks haki pähklid ning rösti kuival pannil kergelt läbi. Lisa juurde toorjuust ning sega korralikult, kuni see pehmeneb. Kata kook kuuma seguga.


6 kommentaari :

  1. Väga maitsev ja mahlane kook sai. Järgmine kord panen vähem suhkrut, sest natuke magus sai (ilma katteta). Kahjuks ei kerkinud kook...ei tea, milles asi oli.

    VastaKustuta
  2. ei kerkinud? hmm, huvitav... Äkki läks bataati liialt palju?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Bataati oli just vähem...eks pean uuesti proovima :)

      Kustuta
  3. Tere, Ragne!
    Millega võiks toorjuustu asendada, kui tahta paleoversiooni teha? Kas mingis vähendatud koguses kookospiim toimiks?
    Tänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Paleoversiooni jaoks peaks siis asendama ja jahud - ma arvan, et mandlijahud sobivad hästi. See hästi kreemjas kookospiim võib küll toorjuustu asemel toimida, aga seda tuleks ma pakun, et lisada ca 50 g
      Suhkru asemel võib vabalt kasutada endale meelepärast magustajat:)

      PS! Mul tekkis ka nüüd isu sellest paleokook hoopis teha;)

      Kustuta
    2. OO, see oleks eriti tore. Jään siis retsepti ootama :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails