4. juuni 2015

Rabarberikoogid purgis

Päevakorras on ikka rabarber. Seekord esineb see koogina purgis. Selliseid purgikoogikesi on tegelikult tohutult lihtne teha ning hiljem on tänutunne veelgi suurem, kui neid näiteks piknikule kaasa haarata. Sellise koogi puhul pole miskit muret, et see oma kuju kaotaks või miskitmoodi lihtsalt laguneks. Niisiis üks lihtne retsept, mille tulemusena valmib 4 rabarberitäidisega purgikooki.
Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (maikuu2015).



300 g rabarberivarsi
pisike sorts vett
75 g suhkrut
1 tl kaneeli
100 g küpsiseid, klassikalisi
300 g Kreeka jogurtit

Koori rabarberivarred ning tükelda. Pane potti sorts vett, lisa rabarberitükid ja suhkur ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni rabarberitükid on juba pehmed ning moodustavad ühtlasema massi. Seejärel lisa segades juurde kaneel. Lase jahtuda.

Murra küpsised väiksemateks tükkideks ning sega kokku Kreeka jogurtiga. Seejärel lisa kergelt segades juurde eelnevalt keedetud rabarberisegu. Pista segu purkidesse ning lase vähemalt 3 tundi kuni üleöö taheneda ja maitsestuda!

12 kommentaari :

  1. Tundub väga mõnus, loodan proovida :)

    VastaKustuta
  2. Mmm.. Läheb kohe katsetamiseks! Oeh, aga ilmselt vanadesse headesse magustoidukaussidesse.. Oleks ainult ilusaid purgikesi kodust võtta.. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need purgikesed on ostetud kauplusest Magazin ning maksid 0,10€/tk . Neid leiab ka teistest kodutarvete poodidest;)

      Kustuta
  3. Kook purgis! Tänan idee eest! Aga mis vahe on Kreeka ja Türgi jogurtil? Mul oli kodus just Türgi oma :)

    VastaKustuta
  4. Kui kasutasid Farmi tooteid, siis on vaid rasvasisalduse vahe. Türgi jogurt on 2,5% ning Kreeka jogurt 10%:)

    VastaKustuta
  5. Kui kasutasid Farmi tooteid, siis on vaid rasvasisalduse vahe. Türgi jogurt on 2,5% ning Kreeka jogurt 10%:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. OK kusjuures ei ole kunagi nende rasvasisaldust uurinud :) Koogid OLID maitsvad. Pigeb ütleksin nende kohta ikkagi magustoit. Või tegin siis rabarberi liiga vedelaks veesortsuga. Igatahes vahvad.

      Kustuta
    2. Minul tulid need ikka koogi moodi, seda siis tänu küpsistele, mis vajaliku vedeliku endasse imesid ning nö justkui selle biskviidisema osa moodustasid. Tegelikult kui vedelamapoolsem tuleb, siis teab teinekord arvestada, et küpsist lihtsalt tuleks rohkem lisada:)

      Kustuta
  6. Kui seda hoida sügavkülmikus siis kaua seal säilib või soovitate hoida ainult tavalises külmikus .

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem on see retsept ikka selline teen valmis ja söön:) Sügavkülmikus ei soovita seda säilitada!

      Kustuta
  7. Minul tuli ka välja rohkem magustoit. Ja jõudsin järldusele, et pisike sorts vett on nii umbmäärane minu jaoks, et sorts osutus nii suur, et nõrutasin hiljem rabarberid. Küpsis imas liigniiskuse enda sisse ja jäi seetõttu ise nii läbiligunenuks (teate küll - nagu kastmes ligunenud hamburger) kahjuks. Maitsed olid head (meenutas seda Alma Ahjuõuna jogurtit) ning loomulikult idee, kuid kohe uuesti ei torma tegema.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails