Mul on sel suvel
purgikoogid tõelised lemmikud. Neid on nii lihtne teha, väga mugav transportida
ja eriti mõnus süüa. Tegelikult on purgikoogid justkui lihtsam vastupanutee ja
pigem magustoit, kui korralik tükk kooki, kuid siiski suvisel (nimetagem
praegust ilma suveks ... khm-khm) ajal on meie peres teemaks just sellised
koogid. Ja tundub, et ma ei ole ainuke, kellele seesuguseid purgikooke teha
meeldib, sest minu hiljuti siia blogise postitatud rabarberiga
purgikookide postitus on saanud hämmastavalt/meeldivalt populaarseks.
Seda retsepti leitakse nii otsingusõna "purgikoogid" järgi siitsamast
blogist kui ka suurest internetiavarusest:) Nii, et kõik kooki proovima, sest
lõpptulemusena valmib maasikatest pungil lihtne maius. Toormoosi valmistamisel
jälgige oma maitsemeeli, kui Teile tunduvad niisama püreestatud maasikad liialt
hapud, siis lisage pisut suhkrut, kuid pidage meeles seda, et täidises olev
valge šokolaad täidab lisaks tarretumisele ka magususe ülesannet;)
PS! Kuna minu blogisse on tekkinud juba arvestataval määral ilma gluteenita toite, siis tekitasin ka retseptiregistrisse sildi "gluteenivaba", mida ma hetkel täiendamas olen juba blogis olevate (sobivate) retseptide näol;)
neljale
370 g (1tops)
Kreeka jogurtit
175 g maasikaid (või maasika toormoosi)
125 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl suhkrut
175 g maasikaid (või maasika toormoosi)
125 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl suhkrut
Püreesta
maasikad, vajadusel maitsesta veidikese suhkruga (arvesta, et valge šokolaad
annab jogurtisegule niigi magusust)! Tõsta umbes 4 sl maasikapüreed kõrvale.
Ülejäänud püree sega kokku Kreeka jogurtiga. Sulata valge šokolaad vesivannil
ning lisa segades jogurtisegule. Võta 4 purki ning jaota valmistatud segu
nendesse. Lase jahedas magustoitudel vähemalt 20 minutit taheneda. Seejärel
pane peale eelnevalt kõrvale pandud maasikapüree. Vahusta koor suhkruga vahule
ning läbi tordipritsi kaunista purgikoogid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar