23. juuni 2015

Lihtne hommikusöök - üleöö valminud kaerahelbepuder!

Kunagi oli nii, et sõin hommikusöögiks alati iga päev üht ja sama toitu. Praegu tundub see mulle kummalisena, et ma igal hommikul sarnasest hommikusöögist ära ei tüdinenud. Hetkel meeldib mulle end tihtipeale hommikusöökidega üllatada. Selles mõttes, et üritan teha alati nii, et iga hommikusöök oleks erinev. Nii on minu menüüs erinevad munaroad, võileivad, pudrud, smuutid, pannkoogid, Kreeka jogurt erinevate lisanditega jne. Minu üheks lemmikuks on viimasel ajal saanud ( mis on üleüldse hetkel hästi populaarne) toorpuder. See on mõnus mugavusroog, kus peategelaseks on kaerahelbed ning meelepärased lisandid. Kuna kaerahelbed tuleb eelmisel õhtul likku panna, siis on hommikul vaid pudru kaunistamise ja söömise vaev. Selline toit on eriti hea just siis, kui hommikul on kodus olemiseks aega vähe. 

Tavaliselt oleneb sellise pudru lisandite valik vastavalt sellest, mida kodus leidub või mille järgi parasjagu isu on. Likku võib kaerhelbed panna erinevate smuutide, jogurti või piimadega (kookospiim on näiteks minu üks lemmikuid)! Lisandid, mida järgmisel hommikul lisada oleneb ka eelistustest - enne söömist võid juurde lisada pähkleid, kuivatatud puuvilju, šokolaaditükke, mett, Kreeka jogurtit vms.



Loodusvägi on müügile toonud erinevate maitsetega ökosmuutid. Tegemist on esimeste smuutidega Eestis, mis on valmistatud 100 % maheviljadest – pudelisse läheb ainult pressitud täismahl ning puuviljade ja marjade püree. Maitse on neil ülimalt hea! Kuna neidsamu smuutisi mul kapis parasjagu leidus, siis saidki õhtul kaerahelbed endale kaaslaseks magusa maasika-banaanismuuti. Võite selle valmistada mistahes smuutijoogist või mahlast, lihtsalt oluline on, et see väga rohkelt suhkrut ei sisalda;) Lõpptulemus oli väga mõnus ja valmistamisvaev vähene, sest hommikul oli vaja lisada juurde vaid pisut maasikaid ja banaaniviile.




ühele

1 dl (täistera)kaerahelbeid
200 ml maasika-banaanimahla
ca 0,5 tl kaneeli
1 tl mett
1 sl (kuhjaga) kookoshelbeid

Järgmisel hommikul lisa:
0,5 banaani, viilutatuna
maasikaid ja kookoshelbeid kaunistuseks


Pane kõik komponendid kaussi ning sega korralikult. Sulge karp kaanega ning lase üleöö segul valmida. Hommikul sega pudrusse mõned banaaniviilud ning kaunista meelepäraselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar