10. juuni 2015

Kummardus seentele - praešampinjonid apelsini-kapparikastmega

Teile tehakse kondlasti üks kniks ja sügav kummardus, kui olete sedasama seenerooga oma külalistele pakkunud. Tõsi, algupäraselt plaanisin seda rooga valmistada lisandina ahjujuurikate juurde. Juhtus aga nii, et lõpptulemusena sai see iseseisva toiduna otsa .... kohe väga kiiresti sai otsa. Tegin seda toitu üks kord, siis teine kord, kolmas kord ning kindlasti teen veel korduvalt. Ja täpselt sama vaimustunult valmistasin selle retsepti ka Mareti ajakirja lugejatele mis ilmus maikuu (2015) ajakirjas;)





kolmele-neljale 

500 g šampinjone
3 sl seesamiseemneid
võid, õli

Apelsini-kapparikaste:
35 g kõrvitsaseemneõli
2-3 sl apelsinist pressitud mahla
1 sl väikeseid kappareid
1 sl riivitud parmesani
mett, pipart, soola 

Pane kõik kastmeained kaussi, lisa maitse järgi soola, pipart ja mett ning mikserda kaste ühtlaseks.

Sulata pannil pisut võid ja õli keskmisel kuumusel. Lisa puhastatud terved šampinjonid ning kuumuta paar minutit, ise vahepeal neid pöörates. Kui šampinjonid on pehmed, siis sega juurde seesamiseemned. Kuumuta korraks läbi ning tõstke pann tulelt. Sega juurde kaste, vajadusel maitsesta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar