11. mai 2015

Toorsingi, pošeeritud muna ja avokaadopüreega hommikuleib

Ma armastan hommikusööki. Ma jumaldan küpseid avokaadosid. Mulle tohutult maitseb toorsink. Mulle meeldib hea oliiviõli ning seda toidus ka vääriliselt kasutada. Ma olen sõltuvuses munaroogadest. Mul ei saa kunagi isu täis isetehtud leivast. Ma arvan, et pisut hapukat tsitrusmahla ei tee kunagi toidule liiga.

... ja kui kõik see kokku panna, siis saab valmis meisterdada ühe ideaalse, hommikusöögiks sobiva, võileiva:)


1 küps avokaado
ca 2 sl laimist pressitud mahla
3 sl peeneks hakitud basiilikulehti
2 sl oliiviõli
2 viilu leiba
6-8  toorsingiviilu
väike sorts kanget äädikat
2 muna
soola, pipart 

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning libista mõlemalt avokaadopoolelt lusikaga sisu välja. Püreesta kausis kahvliga avokaado, lisa laimimahl, hakitud basiilik, oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta püree leivaviiludele ning laota peale toorsingiviilud. 

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa sorts äädikat ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Aseta pošeeritud munad võileibadele kõige peale. Raputa peale soola ja pipart ning piserda  peale kergelt oliiviõli.

5 kommentaari :

  1. Oskate öelda, mis firmadel on hea oliiviõli? Pidevalt koperdan selliste hästi tugevate maitsete otsa, mis endale ei taha väga istuda...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tean, mida Sa sel all mõtled. Extra Virgin oliiviõli on tihtipeale hästi tugeva ja intensiivse maitsega, mis tihtipeale toidu liialt domineerima hakkab.. Seetõttu soovitan kasutada tavalist oliiviõli. Minul on kodus kasutusel tihtipeale Ybarra oliiviõli:)

      Kustuta
  2. Pelgasin muna posheerimist, aga õnnestus esimesel katsel. Kas sain õigesti aru, et enne muna vette ja siis lusikaga segama? Alguses läks küll laiali, aga segamise peale moodustus korralik ilus pall. Mõnus retsept, aga minu maitse järgi sai laimimahla liiga palju. Järgmisel korral panen vähem või jätan ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Enne muna vette lisamist teen juba lusikaga paraja keerise. Üldiselt on mugavam muna juba pisikesse kaussi valmis panna, siis keeris lusikaga teha ning seejärel muna juba vette lisada. Keemise ajal tuleb siis samuti kergelt lusikaga nö "keerist tekitada";)

      Kustuta
  3. Vesi ei tohi tugevasti keeda, lõhub muna ära. Soola ärge unustage panna.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails