16. mai 2015

Köömnekana

Selle retseptiga soovitan ma kõikidel õue minna ning oma grillid välja otsida. Ma olen ikka ja alati arvanud seda, et värskes õhus maitseb toit alati paremini. Ma mäletan, kui väiksena sai randa jõudes esimesena koheselt rannakotti pistetud võileibu ning rabarberikisselli söödud. Kõht läheb ju värskes õhus tühjaks ning oi, kui hästi need võileivad veel maitsesid. Olgugi, et juust oli suvekuumusega kergelt sulanud, salatileht närtsinud ning värske kurk saiaviile pisut ülemäära leotanud. 

Väljas grillimisega on sama lugu - kõik on kuidagi kordi ja kordi maitsvam. Selle aasta üks esimesi grillmarinaade, mis ma aprillikuu alguses valmistasin, oli seesama retsept. Kõigi lemmikuks sai see koheselt ning on vist terve suve tihedasti kasutusel. Selle marinaadiga jääb liha mõnusalt köömnese mekiga, nii et selle maitse austajad peavad seda retsepti kohe kindlasti proovima.


2 sl köömneid 
700 g  jahutatud broilerikintsuliha
4-5 sl marineeritud kurgi vedelikku
0,5-1 tl vedelat mett
soola

Jahvata köömned peeneks jahuks ning hõõru sellega kokku broilerikintsulihatükid. Pane lihad kaussi, sega omavahel marineerimisvedelik ja mesi ning lisa liha juurde. Raputa kaussi nii, et kõik saaks marinaadivedelikuga ilusti kokku. Lase lihadel jahedas kaanega suletult maitsestuda vähemalt ööpäev. Vahetult enne grillimist, maitsesta lihad soolaga ning küpseta grillil valmis.

2 kommentaari :

  1. Not only did Cartier arrange a separate part to protect the crown,it is also easy to find Panerai Luminor best replica watches.
    However,the knob protection detail of the Ballon Bleu is said to be more elegant and softer than the lever detail from panerai replica.
    Perhaps that's why the Ballon Bleu is well received by both men and women because of its non-gender design,while Panerai watches are mostly accepted by men.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails