13. aprill 2015

Suitsukanamäärdega keerupirukad

Lükkasin eile ümber kõik pühapäevahommikused pannkoogi valmistamise traditsioonid ning küpsetasin hoopis pirukaid. Nojah, nii hull see asi tegelikult ei ole ..... aga pühapäev on meie peres ikka pannkoogipäev, sest kuidagi on nii, et kõik ootavad just sel päeval värskeid pannukaid ohtra moosiga. Minu arvates üks lihtne ja tore traditsioon, mida järgida! Pannkookide asemel keerutasime aga lapsega muffinivormi hoopis needsamad suitsukanavõidega pirukad. Küpsedes lõhnasid pirukad oivaliselt ning maitsesid sama hästi - pealt krõbedad, seest aga rohke täidise ning mõnusalt pehme sisuga. Nende pirukate valmistamiseks kasutasin juba valmis pärmi-lehttainast, mis ei olnud eelnevalt õhukeseks rullitud, sest niimoodi saad tainalapi ise parajaks rullida.

Tegelikult oli pisike tagamõte nende pirukate küpsetamiseks ikka ka. Nimelt ootas Rannamõisa linnulihablogi uut nädalaretsepti ning sellised pirukad sobivad ju "siniseks esmaspäevaks" suurepäraselt. Seesama retsept ja postitus on ka pisike meeldetuletus sellest, et tegutsen ikka täielikult ka linnuliha.ee lehel, kuhu on oodata juba lähiajal kuhjaga erinevaid grillretsepte;)


500 g pärmi-lehttainast
lahtiklopitud muna (määrimiseks)

Täidis:
100 g toorjuustu murulauguga, toasooja
25 g võid, toasooja
25 g sinihallitusjuustu
75 g suitsutatud broilerikoiba või -kintsuliha (liha kogus)
3 sl värsket tilli

Täidise jaoks sega omavahel kokku toorjuust ja või, seejärel lisa ülejäänud ained ning püreesta mikseriga ühtlaseks massiks. Rulli sulatatud tainas jahusel pinnal lahti umbes 30-35cm suuruseks lapiks. Võta tainas enda ette nii, et pikem äär on sinu pool. Määri poolele tainaosale täidis ning seejärel tõsta peale täidiseta tainapool. Lõika nüüd see tainas 9-ks ribaks. Igale ribale tee taas omakorda pikuti sisselõige, jättes läbilõikamata umbes 1 cm tainariba otsast. Seejärel keeruta tekkinud 2 tainariba rulli ning pista muffinipaberiga kaetud vormi. Toimi samamoodi ka teiste tainaribadega. Kõige lõpuks määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 190 kraadi juures u 25 minutit.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails