3. aprill 2015

Pühade puhul üks tervislik kook - mandlivõi-pirnikook (paleo). Väike uudis ka...


Kes tahab pühade ajal maiustada, aga siiski seda pisut tervislikumalt teha, siis siit tuleb üks gluteeni- ja laktoosivaba (paleo)kook. See retsept pärineb minu kokaraamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid", kus ta kannab nime täidlane mandlivõi-pirnikook (lk 49). See kook jääbki hästi mõnusalt tummine ja täidlane ning mis on ideaalseks kaaslaseks siis, kui magusa- või koogiisu kimbutama tuleb. Valmistamisõpetus on lihtne ning eriliselt keerukaid komponente see kook ka ei vaja. 

Nüüd aga uudise juurde, mis ma selle postituse pealkirjas välja reklaamisin. Nimelt müüdi minu paleo magustoitude raamat üsna kiiresti läbi ning seetõttu on poeriiulitel müügil juba teine trükk (suur kniks kõikidele, kes minu raamatu on endale soetanud). Minult on hästi palju aga küsitud sellesama kokaraamatu e-raamatu kohta. Siinkohal ongi mul heameel teatada, et nüüdsest on võimalik osta ka patuvabade magustoitude ja kookide e-raamatut :http://www.rahvaraamat.ee/e-raamat

Nüüd aga kõik tervislikku kooki küpsetama:)

50 g kookosrasva
100 g mandleid
200 g mandlilaaste
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
125 g mett
2 muna
1 keskmise suurusega küps pirn

Sulata kookosrasv pliidil ja surista saumikseriga mandlid võiks. Seejärel jahvata mandlilaastud jahuks. Sega omavahel kokku mandlivõi ja -jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa mesi, sulatatud kookosrasv ja munad ning sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Koori pirn, lõika tükkideks ja lisa segades tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse ahjuvormi (24 x 18 cm) ja küpseta 175 kraadi juures umbes 30 minutit.

7 kommentaari :

  1. Võtsin koogi just ahjust. Maitselt imemõnus (kusjuures toores tainas oli veel eriti hea) ja tummine (palju ei tahagi korraga), aga hirmsasti kipub pudisema/lagunema. Ei teagi, kas jahtudes jääb rohkem kinni või on milleski muus asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pudiseda see kook ei tohi. Kas jahvatasid ikka mandlilaastud peeneks jahuks, mitte ei kasutanud mandlijahu? Mandlijahu kasutades võib tulemuseks olla pudenev kook. Lisaks võib põhjuseks olla liialt väiksed munad. Kasutan oma retseptides alati keskmise suurusega kanamuna (juhul, kui ei ole märgitud teisiti):)

      Kustuta
    2. Kusjuures munades võib asi olla küll, pigem olid väiksemapoolsed. Muud retsepti juhised olid täpselt täidetud. Pole hullu, katsetan uuesti - selle koogi nimel olen valmis veel seda pudi mööda taldrikut taga ajama kuni õigesti välja tuleb :)

      Kustuta
    3. :) Edu katsetamisel. Kui küsimusi tekib, siis aitan heameelega!

      Kustuta
  2. Super kook. Ma olin ikka väga üllatunud kui hästi see maitses. Teen kindlasti veel. Suur aitäh...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ohh, hea kuulda:) kas üllatunud seetõttu, kuna ei sisalda gluteeni ja laktoosi ning valget suhkrut?

      Kustuta
  3. This cake remains pleasantly well baked and full-bodied and is an ideal companion.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails