25. märts 2015

Sinepine kana ning tumeda tooniga läätsehautis

Minu Instagramis tekitas see roog nädalake tagasi rohkelt elevust. Retsept avaldus ka eelmisel kolmapäeval (18.03.15) Eesti Ekspressi lisas "EE gurmee". Tegelikkuses sai see roog alguse aga mahepoest, kus mulle jäi juhuslikult näppu pakk mustade läätsedega. See tektias koheselt pähe erinevad mõtted ning nii need mõtted kiiresti pannil ja ahjupotis teoks saidki. Tulemus on alljärgnev ning võin öelda, et vägagi maitsev.

Seesama läätsehautis on justkui risoto. Kreemisust aitab õigeks timmida kelmikas avokaado. Tundub justkui moehullus, aga avokaado on tõepoolest minu viimase aja suuri lemmikuid, millega rikastada hommkusööke, veidi toekamaid roogasid ning loomulikult magustoite. Ostan poest alati kaasa paar avokaadot ning jätan need siis koju küpsema. Paari päeva pärast on need valmis kasutamiseks ning maitsevad suurepäraselt. Läätsehautisega teeb avokaado samuti imetegusid, aidates muuta seda kreemjamaks. Minu üks viimase aja lemmikumaid salateid sisaldab samuti seda vilja. Valmistamiseks lõikan nimelt jääsalati peeneteks ribadeks ning riivin õuna (koos koorega), seejärel mikserdan küpse avokaado püreeks ja segan kõik kokku. Maitseks lisan pisut soola ja pipart ning ongi valmis! Nüüd aga alljärgneva toidu juurde ....

kolmele-neljale

Sinepine kana
4 sl mahedat sinepit
3 sl mett
3 sl oliiviõli
1 sl sinepiseemneid
750 g ( 3tk) jahutatud broilerifileed
soola, pipart
kimp värsket münti

Sega kokku retsepti 4 esimest komponenti ning jäta maitsestuma kana pruunistamise ajaks. Lõika 3 fileetükki pooleks, et saaksid ca 125g kaaluvad fileed. Seejärel pruunista neid igast küljest kuumal õliga kaetud pannil, maitsesta soola-pipraga. Laota fileed ahjuvormi, määri peale eelnevalt valmistatud kaste (võid ka vormi põhjale seda valada) ning aseta fileede vahele värske münt. Küpseta fooliumiga kaetult 190 kraadi juures 25 minutit, seejärel eemalda kate ning küpseta veel 10-15 minutit.

Läätsehautis:
1 sl võid + 1 sl õli
1 väike küüslauguküüs, purustatuna
150 g musti läätsesid
5 dl puljongit
vett
0,5 küpset avokaadot
3-4 sl värsket koriandrit, hakituna
2-3 sl parmesani, riivituna

Sulata pannil või ja õli ning lisa purustatud küüslauguküüs. Lisa koheselt pannile ka eelnevalt vee all loputatud läätsed. Pruunista läätsesid pisut ja seejärel hakka jaohaaval juurde lisama puljongit. Iga kord, kui vedelik on imendunud, vala veidi puljongit juurde. Hauta madalal kuumusel, kuni läätsed on juba mõnusalt pehmed, kui puljong saab vahepeal otsa, siis kasuta vett. Kui läätsed on valmis, siis lisa segades juurde püreestatud avokaado, koriander ja parmesan, vajadusel maitsesta. Kuumuta läbi ning serveeri koos kanaga.


4 kommentaari :

  1. Kas muud värvi läätsed ka sobiksid? Kardan, et Kuressaare kaubandusvõrgust on musti läätsi raske leida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas Kuressaare mahepoodides neid ei ole? Tegelikult sobivad ka teised läätsed, aga lihtsalt need mustad tekitavad sööjates koheselt elevust:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails