13. märts 2015

Pähklite asemel: imeline röstitud toortatar!

Olete Te endal diagnoosinud pähklite sõltuvuse? Kui jah, siis nüüd on aeg see sõltuvus hoopis kõmpsuva toortatra vastu vahetada. Tõepoolest, pannil röstitud toortatar on lihtsalt imeline! Sööminegi kulgeb samamoodi nagu pähklitelgi - võtad ühe ning seejärel lõpetad alles siis, kui terve kauss on tühi. Äärmiselt mõnus ja maitsev leid, pealegi valmib see imelihtsalt! 


Kui tavaliselt panen neid pisikese kausiga lauale lihtsalt niisama näksimiseks, siis tegelikult võib röstitud toortatart igasugusetele salatitele peale puistata. Röstitud peedisalati või kitsejuustuga koosluses sõbruneb toortatar näiteks vägagi hästi;) Mis see aga on? Kerge pähklise maitse ja roheka tooniga toortatar on ikka tatar, millelt on aga eemaldatud kestad kuivkoorimisega. See tähendab, et tatart ei ole kuumutatud ning tänu sellele on säilinud rohkem kasulikke aineid. Toortatra leiate mahepoodidest!


1-2 tl võid + pisut õli
paar korralikku peotäit toortatart
soola

Sulata pannil või ja õli. Seejärel lisa pannile toortatar (niipalju, et kogu pann oleks korralikult kaetud). Kuumuta keskmisel kuumusel toortatart seni, kuni see juba kergelt kuldse jume omandab, ise ära unusta aeg-ajalt segada. Seejärel maitsesta kergelt soolaga.


16 kommentaari :

  1. Ootan huviga, millal siin blogis vee keetmise retsept avaldatakse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See postitus on pooleli veel - liiga pikk, et ühe korraga kõike kirja saada :)

      Kustuta
  2. Minul on pähklite sõltuvus. Tänan hea idee eest. Hea vaheldus!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne, miks nii sapine? Väljas ilus ilm, päike paistab, mine parem jaluta õues üks väike tiir ;)

    Ragne, minu meelest väga hea idee, lihtne ja lihtsuses peitubki ju võlu. Tegin hiljuti ka Mari-Liisi jagatud toortatraga müslit, väga mõnus oli. Proovin nüüd Sinu idee ja Mari-Liisi idee ühendada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :)

      Ja see on lihtne ja nii hea. Nädalavahetusel tegin seda ikka mitu korda, kuna koguaeg söödi krõbedast toortatrast kauss tühjaks:)

      Kustuta
  4. Postitust lugedes tekkis üks küsimus - kui toortatra võlu on selles, et teda pole kuumutatud, nii et rohkem kasulikke aineid on säilinud, siis kas see, kui teda kodus ikkagi pannil kuumutada, ei hävita neid kasulikke aineid samavõrra? Või on vahe temperatuuris ja kuumutamise kestuses?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Maarja,
      See on kusjuures väga hea küsimus. Mul tekkis sama huvi, kui mu ühel sõbrannal toortatar köögis kokkamisel aukohale maandus. Lühidalt öeldes aga on kuumutamisel ja kuumutamisel vahel.

      Ja selle krõbeda toortatra puhul on kuumutamine veel ülimalt väike;)

      Kustuta
  5. Kuidas toortatart meega röstida? Nipid, võtted kõik teretulnud:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Magus toortatar on hea mõte:) Ma ise soovitaksin toortatra segada kergelt sulatatud meega ning siis ahjus röstida mõned minutid. Kui soovid, et toortatra terad pisut üksteise külge kleepuks, siis soovitan ma juurde segada kergelt vahustatud munavalge või siis pisut sulatatud kookosrasva.

      Kustuta
  6. Proovitud- supper! Isegi lapsed sõid ja kiitsid. Eriti hea on seda püreesuppidele ja salatitele raputada, annab mõnusa tekstuuri ja pähklise meki juurde.

    VastaKustuta
  7. kas tõesti keetma ei pea eelnevalt, või leotama? müsli jaoks ka toored terad ahju?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, toortatatra puhul pole keeta ega leotada vaja! Niisama rändavadki ahju;)

      Kustuta
  8. proovitud. lisasin ka mett ja sõin jogurtiga, väga mõnus magustoit ja ei murdnud hambaid, tõepoolest vaid krõbedaks muutusid

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails