20. veebruar 2015

Kartuli-šokolaadikook maapähklivõi-karamellikreemiga

Koogile! Aeg on postitada siia ühe mõnusalt kõrge, mahlase ning maapähklikreemiga täiustatud šokolaadikoogi retsept. See retsept valmis paar nädalat tagasi ning esilinastus eilses (19.02) Naistelehes. Täna on minu blogi kord see retsept siin avaldada.



See kook on tõepoolest, kui killuke kiusatust, mis tekitab kerget sõltuvust. Tõsi, see kook on nii toitev, et isegi pisikesest 20 cm läbimõõduga koogikesest jätkub ilusti tervele seltskonnale. Kõrge kook nõuab õhemaid viile;) 

Mida see kook endast kujutab? Lähenevale tähtpäevale mõeldes on siia kooki pistetud pisut kartulit. Kartul annab sellele koogile juurde mahlakust ning lisab tummisust, mis šokolaadisele koogile nii hästi sobib. Šokolaadi siin koogis ei ole, aga sarnast tunnet tekitab siin retseptis naturaalne kakaopulber..... ja täidab selle eesmärgi üliedukalt kusjuures.


Kõrge šokolaadikook nõuaks justkui miskit veel, eks? Seetõttu on selle koogi vahel kreem, mis koosneb soolakast maapähklikreemist ning karamellisest toorjuustukreemist. Täidist valmib uhkelt, mistõttu saab sellega eelnevalt ka ise pisut maiustada ning koogi vahele määrides veidi laiata. 

Lõpptulemusena saabki valmis kartulikook, mille vahel mõnusalt kergelt soolaka mekiga kreemi!

3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl suhkrut
4 sl naturaalset kakaopulbrit
näpuotsatäis soola
150 g võid
250 g Kreeka jogurtit
2 muna
400 g kartulit (koorimata kogus)

Täidis:
2 pk (300g) toorjuustukreemi karamelliga
250 g maapähklivõid
250 g toorjuustu
2 dl rõõska koort (35%)

Peale:
2 dl rõõska koort (35%)

ca 100 g tumedat šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kuivained omavahel. Sulata või ning lisa kuivainetele. Sega juurde ka Kreeka jogurt. Seejärel lisa ükshaaval mikserdades juurde munad. Koori ja riivi (jämeda riivi poolega) kartulid ning sega tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ning pane kook ahju. Alanda ahjukuumust koheselt 170 kraadini ning küpseta kooki  50-55 minutit.

Täidise valmistamiseks sega omavahel 3 esimest komponenti. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa toorjuustusegule ning vahusta mikseriga ühtlaseks seguks.

Lõika jahtunud kook horisontaalselt kolmeks. Jaota täidis silma järgi kolmeks ning määri kreem koogikihtide vahele ja kõige peale. Lase koogil koogivormis jahedas ööpäev maitsestuda. Kaunista meelepäraselt! Mina kuumutasin potis keemiseni 2 dl rõõska koort (35%) ning lisasin siis umbes 100 g tumedat šokolaadi. Lasin sulada ning seejärel segasin ühtlaseks ning laotasin koogile.


Mõned tähelepanekud:
*See kook on valmistatud 20 cm läbimõõduga vormi. Kui soovid selle valmistada 24 või 26 cm koogivormi, siis kogused jäta samaks, kuid lõika kook kolme kihi asemel vaid kaheks.

*Täidise valmistamiseks peavad kõik ained olema toasoojad.

3 kommentaari :

  1. Sooviks küsida, kas oleks võimalik asendada kartulit bataadiga? Ning millega võiks asendada Kreeka jogurtit? Elan hetkel Austraalias ning siin on üsna raske leida kvaliteetseid piimatoodeid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitused Austraaliasse:) Bataadiga võib proovida küll. See annab mõnusalt magusat mekki:) Kreeka jogurti asemel võib kasutada hapukoort, kui seda on:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails