19. jaanuar 2015

Uhkeldav kohupiimane kook


Eelmise aasta detsembrikuus ilmus mitmete ajakirjade vahel üks tore kalender. See oli Farmi retseptikalender, milles peidus 12 retsepti vastavalt hooajale. Mitmetele on tuttav ette tulnud kalendripiltide ja retseptide käekiri ning seos minuga. Ja nii ongi, minu tehtud:) 

Alljärgnevalt on siia ära eksinud üks retseptike kalendri detsembrikuust. Minu arvates peaks aasta viimane kuu tähistama miskit head ja maitsvat kooki. Küpsetist, mis muudab möödunud aastas olenud negatiivsuse hetkega pisut magusamaks ja päikeselisemaks ampsuks. Ma arvan, et see kook suudab seda eesmärki päris hästi täita.


Põhi:
100 g nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli
75 g võid

Täidis:
5 muna
2 pk (740g) koorest kohupiimakreemi/-pastat vanilliga (Farmi)

200 g suhkrut
250 g Kreeka jogurtit
1 (kuhjaga) sl nisujahu

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa see võiga määritud lahtikäiva koogivormi (22-24 cm) põhjale. 

Eralda munakollased –valgetest. Sega munakollased ülejäänud ainetega. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega korralikult (aga ettevaatlikult) kohupiimasegu hulka. Vala täidis koogivormi ning küpseta kooki 160 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Lülita ahi välja ning lase koogil veel umbes tunnike järelküpseda. Paku külmkapikülmalt!

2 kommentaari :

  1. Kui ma seda koogipilti nägin, tuli peale kuidagi väga tuttavlik tunne, justkui ma oleks seda kuskil näinud. Postitust lugedes tuligi välja, et teie olete Farmi retseptikalendri tegija. Ja siis meenuski, et jaa, mul ripub ju see tore kalender seina peal ja muidugi tean, kus ma seda kooki nägin! Seda kalendrit vaadates tundus ka mulle kuidagi väga tuttav käekiri nii piltide kui retseptikirjelduste osas, teistest erinev ja väga vahva. Kohupiimakooki pole veel teha jõudnud, aga kindlasti varsti katsetan, ja homme on plaanis teha jaanuarikuist pontsakat kodujuustuomletti! :) Jõudu ja jaksu kõigis tegemistes, jälgin ja ootan huviga uusi retsepte! :) Lennukaid ideid! ;)

    VastaKustuta
  2. Aitähhh:) See kohupiim on patuselt hea. Kindlasti soovitan proovida;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails