6. detsember 2014

Üks lihtne purukoogike...


Kui ma seda kooki kunagi suvel valmistasin, siis olin ma just parasjagu suure koguse moosi valmis keetnud. Kui ettevalmistatud purgid otsa said ning pisut moosi poti põhja jäi, siis ei olnud muud võimalust, kui kapist jahu ja muu vajalik välja otsida ning üks kiire kook valmis meisterdada! Esmalt proovisin moosi ning juba pärast maitsmist olin kindel, et sellest saab tulla ainult üks ülimalt hää kodune küpsetis. Paar tunnikest hiljem veendusin, et selle retsepti hoian ma sügise tarbeks. Tulemuseks oli mõnusalt lihtne kodune kook, millega jahedal ajal on ju hea pisut turgutava purukoogiga maiustada.

Mõned kuud hiljem tegin koogi uuesti ajakirja Maret novembrikuu numbri tarbeks. Kook maitses sama hää, nagu ma seda mäletasin. Oli meeldivas koguses head moosi, tainast, purukatet - kõike täpselt parasjagu, et koduste kookide edetabeli etteotsa end nihverdada. Nii, et kel keldririiulil veidi moosivaru olemas, siis avage üks purgike selle koogi valmistamise tarbeks:)
 

6 dl jahu (siinkohal võid poole kogusest odrajahuga asendada)
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola
200 g võid
meelepärast moosi

Sega kuivained omavahel, lisa võitükid ning näpi segu purutaoliseks massiks. Raputa 2/3 purusegust küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24x28cm) põhjale. Laota peale meeldivas koguses moosi ning raputa selle peale ülejäänud puru. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit.


13 kommentaari :

  1. Kõlab lihtsalt. Moosi on. Kas küpsetuspulbrit müüakse poes küpsetuspulbri nime all?

    VastaKustuta
  2. Purukoogid on alati head. Pigem vast pōldmarjad, murelid kollasemad? Vōi mis moosi silmas pidasid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, ikka mureleid mõtlesin, need täiesti tumepunased, nagu kirsidki:)

      Kustuta
  3. Väga lihtne ja väga maitsev

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldib hirmsasti õunamoosiga.

    VastaKustuta
  5. Olen teinud mustasõstramoosiga ja täna tegin vaarikatega, segasin suhkrut juurde veidi marjadele. Väga hea retsept, kõigest tuleb maitsev koogike! Eriti mõnus törtsu plombiiriga:) Ragne retseptide õnnestumises võib alati kindel olla, aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! See koogike on tõepoolest hästi mõnusalt kodune ning meeldib nii lastele kui ka täiskasvanutele:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails