12. detsember 2014

Ühed väga-väga lihtsad porgandikotletid (paleo)

Hakkliha, porgand, pisut maitseaineid ning muud ei olegi vaja. Jah, need porgandikotletid valmivadki peamiselt kahest komponendist. Lõpptulemus on aga ääretult maitsev.... uskuge mind! Juba pikemat aega on minu suureks lemmikuks linnulihast hakkliha, enamasti eelistan just kalkuni- ja broilerihakkliha. Kuna linnuhakkliha tekstuur on selline kooshoidev (vabandan, ei oska paremat sõna iseloomustamiseks leida), siis tavaliselt valmistan linnuhakklihast lihapalle ja kotlette ilma muna, täiendava jahu ning saiata. Ilma nendeta saab ideaalselt hakkama ning lõpptulemuseks on mõnusalt mahlased ning gluteeni ja laktoosita kotletid. Sellesama retsepti valmistasin ma Rannamõisa linnulihablogi selle nädala retseptiks ja kuidagi ei saa seda siia jätta postitamata. Topelt ju ei kärise, eks?

Siin retseptis saavad kokku porgand ja kalkunihakkliha. Valmistamisaeg on ülimalt lühike ning kokkamisvaev minimaalne. Enamasti praen nendele peale ka praemuna nii, et munakollane jääb vedel ning moodustab toidule kastme. Niisiis, otsige sahvrist välja veidi porgandit, varuge hakkliha ning õhtusöögi valmistamine võib alata!

PS! Soovitan proovida neid lisaks ka peedi või pastinaagiga. Viimane osutus eriti suureks lemmikuks meespere hulgas:)

PPS! Kel homme veel miskeid plaane ei ole, siis olen laupäeval (13.12) kell 12.00-15.00 Tallinna Kaubamaja Kodumaailmas ning valmistan oma uuest raamatust: "Paleo. Patuvabad magustoidud ja köögid" patuvabasid küpsetisi:)


200 g porgandit
400 g kalkunihakkliha (kasutasin Rannamõisa toodet)
soola, pipart


Koori porgand ning riivi jämeda riivipoolega. Sega riivporgand hakklihaga ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi märgade kätega hakklihasegust 6-7 suurt õhukest kotletti  ning prae õliga piserdatud pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks.

14 kommentaari :

  1. Aitäh ! selliseid retsepte võiks veel tulla ��

    VastaKustuta
  2. Väga maitsvad kotletid tulid, mida ka meespool suure isuga sõi! Kindlasti teen veel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui mees juba kiitis, siis on see suur kompliment;)

      Kustuta
  3. Kas porgand on vaja eelnevalt ära keeta?

    VastaKustuta
  4. Tere!

    Proovisin samuti neit kotlete teha. Välja ei kukkunud üldse sellised nagu pildil aga vähemalt olid söödavad - kuna olen kööginduses väga algaja, siis võit seegi :)
    Küsiks mõned küsimused, kui tohib. Esiteks, kui kotlete peediga teha proovida, kas siis tuleks peet kuidagi eelnevalt töödelda või läheb samuti toores riivpeet?
    Lisaks, kas õli võib mõjutada seda, milline tulemus jääb (kuldpruun või ei). Mina tegin nimelt kookosõliga ja kasutasin kanahakkliha ning üldse ei saanud kotlete kotleti "nägu".
    Ja kolmandaks - kas pigem peaks kuumus olema suurem või väiksem?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere-tere,

      Kui kasutada peeti, siis toimida samamoodi, nagu porgandigagi. Ikka toores ja jämeda riivipoolega riivitult!

      Kas kasutasid kintsulihast või rinnafileest valmistatud hakkliha? Sellest oleneb suuresti ka kotlettide värvus. Esimesega jäävad tumedamad (nagu siinsel pildil), rinnafileega aga heledamad. Õli ei mõjuta nende kotlettide väljanägemist. Kuumus võiks olla keskmine või pigem madal - nii küpsevad need ilusti läbi:)

      Kustuta
    2. Tere!

      Proovisin uuesti - seekord oli porgandi asemel bataat ja lisasin ka sibulat ning küüslauku - ülihea sai! Lisaks ei kõrvetanud neid ära nagu eelmine kord.
      Aitäh retsepti jagamise eest! Otsisin tükk aega porgandikotleti retsepti aga kõik muud näisid nii keerulised (igasugused saias paneerimised ja munad ja ei tea, mis kõik veel). See on aga ülilihtne ja megamaitsev. Aitäh!

      Kustuta
    3. See on tore, et õnnestus. Ma kujutan ette, et bataadiga võis samuti väga maitsev jääda lõpptulemus;)

      Kustuta
  5. Tere!
    Kas keedetud peedi kasutamine on täiesti välistatud või on mingi kindel põhjus, miks peaks olema just keetmata peet?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keedetud peediga ei jää kotletitainas nii hästi kokku. Aga kui keedetud ja riivitud peet hästi korralikult ära nõrutada, siis vast pole hullu. Üldiselt meeldib mulle siiski toore peediga valmistatud kotletid (just eile tegin kusjuures:)), kuna nii on maitse peedi maitse tugevam!

      Kustuta
  6. Tegin ahjus (teen aint ahjus kotlette) , väga maitsev tuli välja, kindlasti teen veel ja veel.. :) Tänud hea retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore:) Kui need porgandikotletid meeldisid, siis soovitan proovida neidsamu kotlette ka peedi või suvikõrvitsaga - jääb samuti väga maitsev! Täpsemad retseptid leiab siitsamast blogist paleo-sildi alt:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails