30. detsember 2014

Hapukapsa-lihapirukad... juhuks, kui otsite lihtsat ja ülimalt head pirukaretsepti.

Mulle on alati meeldinud võiroosid. Need võluvad kuidagi oma lihtsusega. Siiski olen tihtipeale valmistanud ka "võirooside moodi" pirukaid, millel täidiseks just täpselt seda, mida sobivat külmkapis leidub. Mõni nädal tagasi otsustasin katsetada miskit jõulusemat. Mõte hakkas liikuma hapukapsa suunas. Pirukas, millel täidiseks hapukapsas võiks ju kokku küll sobida?! Niisiis, ei anna mõtted oodata ning vajavad koheselt teostamist. Pannile läks lisaks hapukapsale meeldivas koguses kalkunihakkliha ning pisut sulatatud juustu, mis kogu täidise nö kokku seob. Veidike voltimisvaeva, munaseguga võõpamist ning siis olid juba pannil küpsetamisjärjekorda ootamas needsamad hapukapsa-lihapirukad.


Need lõhnad, mis küpsemisel ahju ukse vahelt kööki tungisid olid oivalised ning andsid ka juba väikese vihje, et valmimas on miskit head.... Lõpptulemuseks olidki ühed ülimalt lihtsad, mahlased ja väga-väga head pirukad. Krõbe tainas ning rohkelt täidist - liiga hea, et olla tõsi:) Minu lemmikretseptidesse on need pirukad nüüd salvestatud ning valmimas taas juba lähiajal.

Minu poolt aga ilusat aasta lõppu, ehedaid maitseelamusi ning kohtumiseni juba järgmisel aastal!


8 pirukat

400 g pärmi-lehttainast*
1 muna (määrimiseks)


Täidis:
200 g jahutatud kalkunihakkliha (kintsu- või rinnalihast)
150 g hautatud hapukapsast
2 sl sulatatud juustu
soola, pipart

Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ning prae selles hakkliha kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta hakkliha kõrvale. Samal pannil kuumuta veel pisut õli ning kuumuta selles hapukapsast, lisa siis pannile sulatatud juust. Sega, kuni juust on sulanud. Kõige viimasena sega juurde eelnevalt küpsetatud hakkliha. Maitsesta vajadusel ning lase siis segul jahtuda vähemalt pool tunnikest.

Lõika lehttainalehed pooleks nii, et saad 8 tainaruutu. Jaota ruutude keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele**. Seejärel suru uued tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri pirukaid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta neid pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures ca 15 minutit.

* Retseptis on kasutatud valmis lehttainalehtedega tainast, kus pakis oli 4 tainalehte.
** Täpsemat voltimisõpetust saab piiluda siit: võiroosid



6 kommentaari :

  1. Oi kui head näevad välja, peagu oleks hambad ekraani löönud! Ja jälle hea võimalus, kus ülejäänud toitu ära kasutada ja mitte raisku lasta :) Head vana aasta lõppu, Ragne! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina soovin Sulle nüüd juba head uut aastat:) Ja tänud korduva abi eest eelmisel aastal;)

      Kustuta
    2. Edukat alanud aastat soovin nüüd mina (uut enam ei saa eksole)! :D

      Abi eest pole tänu väärt, heameelega aitasin ja aitan selgi aastal :)

      Kustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Hei, Ragne! Kas kasutasin toorest hapukapsast või purgi valmis kapsast? 😊

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka toores kapsas:) See siis tuleb pannil eelnevalt kuumutada!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails