25. oktoober 2014

Ruuduline juustusai


See on taas üks idee, mis tuleb kindlasti paljudele tuttav ette pinterest-lehelt. Kohe, kui mulle üks seesugune äärmiselt juustune ja kuldne retseptipilt ette jäi, tuli koheselt ja kiirelt tegutseda. Pisut kartust tekitas see sai oma juustu- ja võikoguse pärast. Kuna aga ma siiralt usun, et mida rohkem võid, seda parem, siis teate, niimoodi ahjus küpsetatud juustusai jäi tegelikult sõltuvust-tekitavalt hea. Nii hea, et maitsed korra ning järgmisel hetkel avastad, et äsja valmistatud ahjusoojast juustusaiast on lühikese ajaga vaid pool järel. Hea veini kõrvale või niisama maiustada, eriti veel siis, kui praegused jahedad ilmad jätkuvad.....



1 ümmargune sai või ciabatta
100 g võid
suur peotäis oma lemmikürte
75 g juustu
100 g mozzarella´t
soola, pipart

Võta saiapäts ning tee sellesse terava noaga sisselõiked nii, et tekiks umbes 2-3 cm laiused ruudud. Sulata 100 g võid koos suure peotäie peeneks hakitud ürtidega, maitsesta soola ja pipraga ning nirista 75 g sulavõist saia lõikekohtadesse. Riivi juust, lõika mozzarella viiludeks ning pista samuti lõikekohtadesse. Nirista peale ülejäänud sulavõi, raputa peale soola ja pipart ning paki sai fooliumisse. Küpseta 175kraadises ahjus umbes 20 minutit, seejärel tee foolium pealt lahti ning küpseta grillirežiimil, kuni juust sulab.

Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (august 2014).

1 kommentaar:

  1. Tere! Väga maitsev. Kasutasin Selveri kõrvitsaseemne sepikut ja serveerisin kõrvitsasupi juurde. Väga hea :)

    VastaKustuta