8. oktoober 2014

Kartuliröst suitsupeekoniga

See on nüüd üks selline roog, mis suvisel ajal minu maakodus väga tihti menüüs. Tegemist on tõelise mugavustoiduga, mistõttu on hea seda kiirete tegemiste kõrvale mõnus kiirelt valmistada. Suvi on küll möödas, aga see retsept sobib jagamiseks igal ajal. Retsept ilmus ka ajakirkas Maret (juuli, 2014).


kolmele

500 g kartuleid
1 sibul
100 g suitsupeekonit
väike kimbuke värsket tilli
2 muna
0,5 dl piima

Koori kartulid ning riivi jämeda riiviga. Lõika sibulad viiludeks ning suitsupeekon peeneteks ribadeks. Prae sibularattaid ja peekonit pannil, kuni sibul on kergelt klaasjas. Seejärel lisa pannile riivitud kartulid ning peeneks hakitud till, sega. Küpseta seni, kuni kartul pehmeneb, see ei võta kaua aega. Seejärel löö pannile katki munad, lisa piim ning sega kõik ühtlaseks. Küpseta umbes minut ning maitsesta soola ja pipraga.


3 kommentaari: