18. september 2014

Ploomi-kondenspiimapirukas

Mulle meeldib selle piruka kreemisus, mida tekitab kondenspiim. Mulle meeldib selle piruka mahlases, mida jagavad ploomid. Mulle meeldib selle piruka lihtsus ning maitse. On õige aeg turulettidelt parimad ploomihakatised välja sorteerida ning kodus sedasama pirukat valmistada. 

See lihtne koogiretsept koosneb üks, kaks, kolm, neli, viis... jah, vaid viiest komponendist. Lõpptulemusena saab valmis üks ääretult lihtne ja kodune kook.

400 g magusat muretainast
500 g magusaid ploome
1 sl tärklist
250 g kondenspiima (suhkruga)
25 g mandlilaaste

Rullige muretainas õhemaks ning vooderdage sellega eelnevalt võiga määritud ümmarguse koogivormi (24cm) põhi ja ääred. Poolitage ploomid, eemaldage kivid ning segage ploomipoolikud kokku tärklisega. Seejärel asetage need koogipõhjale. Valage peale kondenspiim ning raputage üle mandlilaastudega. Küpsetage 180 kraadi juures 35 minutit.



8 kommentaari :

  1. Väga väga hea kook.
    Kõige paremad on kasutada hästi valmis ploome. Minul oli mitu päeva kodus seisnud ploomid ja mõned värsked, kahjuks jäid värsked aga kõvad koogi peal, kuid need valminud olid superhead.
    Tegin koogi 28 cm koogivormi, seetõttu jäi kondenspiimast natuke väheks ning lisasin vaniljekastet, mis andis hea ning natuke vanillise lisamaitse.
    Tänan taaskord super retsepti eest Ragne! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tagasiside eest:) Mul olid ka kusjuures sellised mõnusalt küpsed ploomid kasutusel.

      Kustuta
  2. Kas ploomidel tuleks koore ka eemaldada?

    VastaKustuta
  3. Minul jäi kahjuks kondenspiim täiesti vedel. 😕 kook läks kahjuks raisku

    VastaKustuta
  4. Tänud tagasiside eest, aga heameelega püüaks selgust luua:) Kas ka peale jahtumist oli täidis vedel? Kas kook küpses ilusti läbi ning põhi oli korralikult küpsenud? Kas tärklist lisasid?

    Olen seda kooki ise mitu-mitu korda proovinud ning täidis on alati ilusti tahenenud ning koogiviil hoiab ilusti oma kuju.

    VastaKustuta
  5. Kas külmutatud ploomidega tuleb ka hea? Kas tuleks lisada ekstra tärklist? Ja viimasena - kas kook on külmalt ka hea, või tuleks serveerida soojalt?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult saab seda kooki valmistada ka külmutatud ploomidega. Kasuta külmutatud ploome (ära eelnevalt sulata), nii pole vaja tärklist täiendavalt lisada. Minu arvates on see kook külmalt kõige parem - siis on maitsed ilusti ühtlustunud!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails