4. september 2014

Küpsisetega juustukook batoonikese kommidega. See on hästi lihtne retsept taas:)

Kapis oli toorjuust ning kommisahtlisse olid jäänud mõned viimased küpsised ja kommid. Tavaliselt on meil kommisahtel üsna rohkelt igasugu komme ja muud magusat täis, aga kuna viimasel ajal ei ole sinna sahtlisse keegi panustanud, siis jääb see maiustustest aina hõredamaks ja hõredamaks. Seepärast ostustasingi viimased batoonikese kommid kooki pista.... ehk siis keegi lõpuks täiendab me kommide varusid. Kui juba toorjuust ja kommid üle on, siis ei olnud küsimustki - siit tuleb kohe nüüd üks koogike ahju küpsema panna. Täidist tuli rohkelt - niipalju, et esmapilgul ei tahnud vormigi ära mahtuda. Sellest pole aga midagi, sest mida rohkem täidist, seda parem.


Lõpptulemusena (peale üht ööd külmikus maitsestumist) sai valmis suurepärane kook - kreemja täidise ja piisava šokolaadisusega, kus üllatuseks kommide sulanud tükikesed. Tuli hea ning ootasin juba kannatamatult selle blogisse kirja panemist. Enne seda pidi retsept aga ilmuma ka 4.09.14 Naistelehes!


250 g muretainast
100 g tumedat šokolaadi
500 g toorjuustu, toasooja
100 g Kreeka jogurtit
100 g mett
2 muna
8 tk batoonikese komme
100 g küpsiseid

Suru muretainas koogivormi (22-24cm) põhjale. Sulata šokolaad vesivannil. Sega omavahel toasoe toorjuust, Kreeka jogurt, mesi, munad. Lisa segusse sulatatud šokolaad, hakitud batoonikese kommid ning purustatud küpsised. Sega ühtlaseks ning vala segu vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 40-45 minut. Lase jahtuda ning hoia kuni järgmise päevani külmkapis. Kaunistasin maitsestatud toorjuustutupsudega.


11 kommentaari :

  1. Vot see oli üks lihtne ja tapvalt maitsev kook! Meiegi kodus läks see nagu niuhti laualt :)

    VastaKustuta
  2. Ragne, kas jagaksid palun muretaigna retsepti?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pisut hilinenud vastuse eest vabandan. Põhja taina valmistamisel soovitan kasutada sellist retsepti:
      3 dl jahu
      näpuotsatäis soola
      2 sl suhkrut
      125 g võid
      ca 3 sl külma vett

      Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Näpi hulka külm või, lisa vesi ning sõtku taignaks. Suru see lahtikäiva koogivormi põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi

      Kustuta
    2. Aitäh, kogu pere ootab nüüd pühapäeva! :D Soovin retseptide proovimise vahepeale ikka ja ainult lennukust! Sul on imeline blogi, fotod ja vahvad viguritega retseptid!

      Kustuta
  3. Ma olen viimasel ajal mõelnud, kas peab üldse tegema juustukoogile põhja ka? Kui panna küpsisetükid täidise sisse ja küpsetaks ainult toorjuustumassi, kas töötaks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen teinud erinevaid kohupiimakooke ilma põhjata. Siiski, ma pean tunnistama, et mulle meeldib kui väike põhi on olemas - annab ikkagi selle koogi-ilme juurde:) Juustukoogiga on ka nii, et küpsistest või tainast põhi imeb pisut niiskust ebavajalikku niiskust endasse. Ei ole küll märgatavalt tunda, kuid veidi siiskil

      Kustuta
  4. Huvitav, kas koogi juurde sobib ka, kui muretaigna põhja asemele teha põhi hoopis (digestive) küpsistest?

    VastaKustuta
  5. Tere!

    Kuidas võiks toorjuustu tupsude jaoks maitsestada? :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails