12. september 2014

Kohupiimakorp kookosega


Jah, ma tean, et selles koogis ei ole tilkagi kohupiima (nimi ju seda lubab), aga lõpptulemus jääb täpselt selline, nagu oleks tegemist kohupiimakorbiga. Valmistamisega on aga (võrreldes kohupiimakorbiga) sellise plaadikoogi puhul vähem vaeva. Kui ma seda kooki tegema hakkasin, siis polnud mul aimugi, et kohe järgmisel päeval pean uue koogi tegema. Üldjuhul on just lihtsad koogid need, mis kiiresti otsa saavad, eriti populaarsed on just sellised plaadikoogid. Hea lihtne käimise pealt köögist kaasa haarata ning tassikese kohvi või õhtuse tee juurde maiustamiseks süüa. 


Põhi:
200g purustatud küpsiseid
75g võid, sulatatuna

Täidis:
1 tops (370g) Kreeka jogurtit
2 muna
1 dl suhkrut
75g kookoshelbeid
2 banaan, püreestatult

Kaunistuseks:
kookoshelbeid
 

Sega või küpsisepuruga ja suru lahtikäivasse(ca 23x23cm) vormi. Sega täidiseained ja vala küpsisepõhjale ning küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit. Kohe peale ahjust välja võtmist raputa koogile peale kookoshelbeid.

8 kommentaari :

  1. Tegin täna ja tuli väga maitsev. Tänan, et retsepti jagasid.

    VastaKustuta
  2. Tänud suurepärase retsepti eest. Väga maitsev ja mis peamine lihtne valmistada. Peaks mainima et mida kauem kook külmikus vormis seisis seda paremaks läks. Järgmine kord lasengi koogil enne külmikus 2 päeva seista enne kui sööma hakkan :)

    VastaKustuta
  3. Tere! Mis eesmärk siin koogis banaanil on? Mul vist olid liiga suured banaanid, et liigne banaani maitse on koogil ja see mulle nii väga ei meeldi. Ilmselt oleks minu kasutuses olnud banaani suuruse puhul ühest banaanist piisanud ja siis poleks ka sellist tugevat maitset.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul on selle koogi puhul kasutuses keskmise suurusega banaanid. Nende nö roll on anda koogile õrna banaani maitset:) Kookosega sobib see hästi.

      Kustuta
    2. Aitäh vastuse eest! Ma proovin järgmine kord ilma banaanita ja siis korra ka väiksema banaaniga, kuid enne teen kahe komponendiga śokolaadi koogi.

      Kustuta
  4. Tõeliselt maitsev kook. Teen kindlasti veel seda.

    VastaKustuta
  5. Tere! Rumal küsimus, aga või tuleb eelnevalt ikka sulatada, eks? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole absoluutselt rumal küsimus, mul on retseptis või järel sõna "sulatatuna ära jäänud:) Jah, või tuleb eelnevalt sulatada:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails