21. september 2014

Šokolaadine šokolaadikook kahest komponendist

Šokolaad, munad ning ongi kõik. Vaja läheb täpselt 2 komponenti, et valmiks seesama šokolaadine šokolaadikook Kuigi olen viimase kuuga küpsetanud kooke rohkem, kui tavaliselt mitme aastaga kokku küpsetan, siis tundub, et rohkem kooki ei taha. Siiski tuleb ette mõni idee või mõte, mille tagajärjel ennast jälle tainakausi juures segamas leian. Täpselt samamoodi oli ka selle retseptiga. See kook jäi mul silma pinterestis. Kuidas jätta tegemata kook, mis koosneb vaid kahest komponendist? Nii lükkasingi ahjukuumuse sisse ning umbes tunnike hiljem oli kook ahjust väljas ja juba laua peal jahtumas.

Ma ei osanud esmapilgul miskit oodata - on see magus? on see üksluine? on see igav? on see.. mis asi see huvitav on? Nii ma siis alustasin maitsmist ja võin öelda, et väga hea oli. Kindlasti teen veel, kui kiirelt miskit vaja on. Šokolaadivaru on mul üüratu, nii et tooraine puudumisega probleeme ei tohiks tekkida. Siiski pean ma ütlema, et see kook läks seistes aina paremaks. Järgmisel päeval oli seesama lihtne küpsetis veelgi mahlasem ning šokolaadisem. Nii, et kui kannatate pisut, siis laske sel koogil päevake maitsestuda. Lõpptulemusena jääb kook šokolaadine, tummine ning keskelt pisut brownie moodi. Kõlab ju hästi, eks? 

Šokolaadina kasutasin Fazeri tumedat šokolaadi, kuid siin võib vastavalt maitsele šokolaadisortidega mängida. Kasutage piimašokolaadi või valget šokolaadi, kõrge või siis hoopis vastupidi pisut madalama kakaosisaldusega šokolaadi... Ühesõnaga vaadake ise, mis meeldib.

18. september 2014

Ploomi-kondenspiimapirukas

Mulle meeldib selle piruka kreemisus, mida tekitab kondenspiim. Mulle meeldib selle piruka mahlases, mida jagavad ploomid. Mulle meeldib selle piruka lihtsus ning maitse. On õige aeg turulettidelt parimad ploomihakatised välja sorteerida ning kodus sedasama pirukat valmistada. 

See lihtne koogiretsept koosneb üks, kaks, kolm, neli, viis... jah, vaid viiest komponendist. Lõpptulemusena saab valmis üks ääretult lihtne ja kodune kook.

12. september 2014

Kohupiimakorp kookosega


Jah, ma tean, et selles koogis ei ole tilkagi kohupiima (nimi ju seda lubab), aga lõpptulemus jääb täpselt selline, nagu oleks tegemist kohupiimakorbiga. Valmistamisega on aga (võrreldes kohupiimakorbiga) sellise plaadikoogi puhul vähem vaeva. Kui ma seda kooki tegema hakkasin, siis polnud mul aimugi, et kohe järgmisel päeval pean uue koogi tegema. Üldjuhul on just lihtsad koogid need, mis kiiresti otsa saavad, eriti populaarsed on just sellised plaadikoogid. Hea lihtne käimise pealt köögist kaasa haarata ning tassikese kohvi või õhtuse tee juurde maiustamiseks süüa. 


4. september 2014

Küpsisetega juustukook batoonikese kommidega. See on hästi lihtne retsept taas:)

Kapis oli toorjuust ning kommisahtlisse olid jäänud mõned viimased küpsised ja kommid. Tavaliselt on meil kommisahtel üsna rohkelt igasugu komme ja muud magusat täis, aga kuna viimasel ajal ei ole sinna sahtlisse keegi panustanud, siis jääb see maiustustest aina hõredamaks ja hõredamaks. Seepärast ostustasingi viimased batoonikese kommid kooki pista.... ehk siis keegi lõpuks täiendab me kommide varusid. Kui juba toorjuust ja kommid üle on, siis ei olnud küsimustki - siit tuleb kohe nüüd üks koogike ahju küpsema panna. Täidist tuli rohkelt - niipalju, et esmapilgul ei tahnud vormigi ära mahtuda. Sellest pole aga midagi, sest mida rohkem täidist, seda parem.


Lõpptulemusena (peale üht ööd külmikus maitsestumist) sai valmis suurepärane kook - kreemja täidise ja piisava šokolaadisusega, kus üllatuseks kommide sulanud tükikesed. Tuli hea ning ootasin juba kannatamatult selle blogisse kirja panemist. Enne seda pidi retsept aga ilmuma ka 4.09.14 Naistelehes!