12. august 2014

Pontsakad kartulipannkoogid

Üha enam valmistan ma viimasel ajal kartulipannkooke. Kui juhuslikult keedetud kartuleid üle jääb, siis on pannkoogid esimeste ideede hulgas. Kartulipannkoogid on head. Nii head, et tavaliselt sööjate seas pirtsutajaid ei ole. Laste lemmikud on need ka ning üldjuhul kvalifitseerivad väikeste sööjate hulgas kartulipirukateks. Niisiis, otsige üles üks pann ning vajalikud toorained ning pannkooke meisterdama!


ca 20 pannkooki

500 g kooritud kartuleid
100 g suitsupeekonit
2 muna
kimbuke värsket tilli, peeneks hakituna
2 sl kamajahu
soola, pipart

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kohe peale keetmist tambi pudrunuiaga „lohakalt“ püreeks. Lõika suitsupeekon väiksemateks tükkideks. Lisa kartulipüreele segades juurde kõik ained ning maitseta soola-pipraga. Vormi segust väikesed ümmargused kotletid ning prae need kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.


2 kommentaari:

  1. Tõesti väga head. Lihtne õhtusöök kui lõunast on kartuleid järel. Kindlasti teeme neid edaspidigi. Aitäh suurepärase retsepti eest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõepoolest on need pannkoogid head, kui kartuleid toidukorrast järele jääb. Aitäh tagasiside eest ning tore, kui retsept sobis:)

      Kustuta