24. juuli 2014

Üks kiire mustika-banoffee

Avastasin end ükspäev endalegi ootamatult metsast mustikaid korjamast. Kuigi ise panin esimesed mustikad sügavkülma talve ootama, siis meenus mulle üks maitsev mustikakoogike, mille retsepti jagasin juulikuu Mareti rubriigis "5 komponenti 1 koogike". Kui selle koogi juunikuu alguses küpsetasin, siis ei suutnud ma uskuda, kui hea kook see banoffee ikka on. Meeldiv taasavastus! Kui traditsiooniliselt valmib see kook banaaniga, siis peab mainima, et mustikatega on vahelduse mõttes veelgi parem. Ei saagi vist maitsetes miskit viltu minna, kui see koosneb küpsistest, keedetud kondenspiimast, marjades ja vahukoorest. 


 Ja kui kook 10 minuti jooksul valmis saab, siis otsige välja magustoidukahvlid, paar taldrikut, koorekann, tehke valmis kosutav kohv ning kolige verandale või terrassile. Kooki ärge unustage ka külmkapist kaasa haarata:)



325 g digestive küpsiseid
80 g võid
2 pk (2x190g) keedetud kondenspiima
250 g värskeid mustikaid
400 ml rõõska koort (35%)
 

Purusta küpsiseid saumikseriga peeneks puruks. Pane kõrvale 25 g küpsisepuru. Sulata või ning sega kokku ülejäänud küpsisepuruga. Suru umbes ¾ küpsisesegust lahtikäiva 22-24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pisut ka äärtele. Määri küpsisepõhjale kondenspiim ja laota peale mustikad (jäta mõned kaunistuseks). Seejärel raputa peale ülejäänud küpsisesegu. Vahusta koor tugevaks vahuks ning kata sellega kook. Kõige peale raputa eelnevalt kõrvale pandud küpsisepuru. Lase koogil külmas seista ca 2 tundi ning kaunista kook mustikatega.



7 kommentaari :

  1. Ma polegi veel banoffee koogi tegemiseni jõudnud ja peamiselt seetõttu, et kogu see kompott kokku tundub ulmemagus :D Aga mustikatega teha on hea mõte - peab proovima, sest teha on ju ülilihtne :)

    VastaKustuta
  2. Aga siis ruttu kööki kooki valmistama:) See kook üleliia magus ei jää - vahukoor pehmendab magusust;)

    VastaKustuta
  3. Suurepärane maitseelamus! Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Kuidas see kook võiks vaarikatega olla? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan hilinenud vastuse eest, aga kui veel proovinud ei ole, siis ma soovitaks küll vaarikatega teha;)

      Kustuta
  5. Tahtsin küsida veidi ajakirjas töötamise kohta. Kas te käite toimetuses kohal või saadate oma retseptid e-mailiga toimetusse? Ja meeldib teile see töö? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, loomulikult meeldib. Kord kuus on koosolekud ja teemade kinnitamised uue numbri jaoks. Muidu retsepte, artikleid ja pilte teen kodus:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails