22. juuni 2014

Tatrajahupannkoogid

Nädalavahetusel peaks vähemalt üks päev algama pannkookidega. Täpselt sellistega, millele juurde lisatud ohtralt oma lemmiklisandeid. Sellel retseptil on mitmeid eeliseid, esitaks valmib ta ilma nisujahuta. Tatrajahust pannkoogid on küll veidi teistsugused, kuid mulle meeldib nende pannukate pähkline maitse ja selline nö veidi jõuline tekstuur. Nagu näha, puudub retseptist ka suhkur, mistõttu võib võib neid üheaegselt pakkuda nii magusa, kui ka soolase lisandiga. Kui vadakut käepärast ei ole, siis asendage vadak lihtsalt vee või piimaga.



u 10 ülepannikooki

3 dl (toor)tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola (maitse järgi)
2 muna
4 dl piima või vett või vadakut
1 dl kookospiima

Sega kuivained omavahel ja lisa ülejäänud ained. Sega, kuni saad ühtlase vedelamapoolse taina. Küpseta õliga piserdatud pannil ülepannikoogid.

25 kommentaari :

  1. Tere.
    Kas kogused on siin ikka õiged? Tegin täpselt nii ja tainas tuli ikka väga paks, siis lisasin veel 1 dl kookospiima ja üle 1 dl vett, siis sai vedelam. Jahuks tavaline Veski mati tatrajahu.

    Asun kohe küpsetama ja loodan, et perele maitsevad :)

    Annika

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hakkasin juba kahtlustama, et kogustega miskit viga. Aga tegin täna hommikul tatrajahupannkooke täpselt selle retsepti järgi ning tainas tuli täpselt selline nagu peab, nagu vedel kört:)

      Kustuta
  2. Tere!
    Pean kahjuks ühinema esimese kommenteerijaga. Ka minul tuli nende kogustega väga paks, vispel seisis sees püsti. Kui siis kookospiima ja veega vedelamaks tegin, ei olnud pannil enam võimalik seda kooki ümber keerata. Lagunes pisikesteks tükkideks. Kahju. Huvitav, kuidas nii erinevad tulemused. Justnagu jahu oleks palju. Kui palju tatrajahu grammides tuleb panna? Äkki mõõdupuud ei ole meil õiged?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Niipalju, kui mina olen nüüd tatrajahusid katsetanud ja proovinud, siis on selge see, et tatrajahud imavad hästi erinevalt vedelikku. Lisaks ei tohi lasta tainal seista, vaid koheselt peale valmimist küpsetada. Jahu soovitan lisada järk-järgult, et saada sobiva paksusega tainas:)

      Kustuta
    2. Tere,

      Niipalju, kui mina olen nüüd tatrajahusid katsetanud ja proovinud, siis on selge see, et tatrajahud imavad hästi erinevalt vedelikku. Lisaks ei tohi lasta tainal seista, vaid koheselt peale valmimist küpsetada. Jahu soovitan lisada järk-järgult, et saada sobiva paksusega tainas:)

      Kustuta
  3. Vastan siis ise siia. 1dl tatrajahu = 80g tatrajahuga. Seega 3dl = 240g tatrajahu.


    M.

    VastaKustuta
  4. Täpselt sama, lisasin ikka tunduvalt rohkem vedelikku, hea et lugesin kommentaare, mõtlesin et milles asi :D.

    VastaKustuta
  5. Tere. Tatrajahul ja Tatrajahul on vahe. Veski Mati tatrajahuga ei saagi midagi teha, sest see imab tõesti kogu vedeliku sisse. Kui aga kasutada toortatrajahu, siis on täiesti teine lugu. See käitub sarnaselt nisujahule.

    VastaKustuta
  6. Tere. Tatrajahul ja Tatrajahul on vahe. Veski Mati tatrajahuga ei saagi midagi teha, sest see imab tõesti kogu vedeliku sisse. Kui aga kasutada toortatrajahu, siis on täiesti teine lugu. See käitub sarnaselt nisujahule.

    VastaKustuta
  7. Tegin toortatrajahuga, panin vee asemel samuti piima(kookose). Väga head tulid, täpselt õige vedelsusega õhukeste pannkookide jaoks. Keerata oli hea ja maitse oli täpselt sama, mis nisujahuga tehes.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peaksid retsepti ka kirjutama, et kindlasti toorjahu kasutada. Veski Mati oma on tunduvalt odavam, igal pool pole teist saada ka. Oleksin isegi tavalise ostnud kui poleks kommentaare lugenud.

      Kustuta
  8. Tere. Täpsustada tuleks, et 3 dl toortatrajahu. Tavalist tatrajahu läheb ikka vähem kui 3dl, seetõttu tulevadki osadel taignad nii paksud, et nendega võib lausa vuugivahesid täita :)

    Teistele aga soovitan, kes kasutavad tavalist tatrajahu, lisada alguses max. 1,5-2 dl tatrajahu ja siis vajadusel juurde lisadada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tatrajahud imavad vedelikku erinevalt ning seistes tainas pakseneb veelgi, seetõttu oleks jah kõige mõttekam lisada jahu alguses vähem ning siis tunde järgi juurde lisada, kui vaja:)

      Kustuta
  9. Rõõm kuulda! Mul endal ka kodus suurem kogus toortatrajahu, nii et peaks nende pannukate tegemise lähiajal uuesti ette võtma:)

    VastaKustuta
  10. Tegin mahe toortatra tumedast jahust ja väga maitsvad tulid,peale panin hurmaa toormoosi.

    VastaKustuta
  11. Tatrapannkooke tehes tulebki katsetada.Algul samuti lagunesid
    ,raske oli keerata.Paari korragasaab juba selgeks milline on paras tainas ja koogid tulevad imelised.

    VastaKustuta
  12. Kas kookospiima all on mõeldud sellist paksemat, mida müüakse konservipurgis või sellist vedelamat nagu soja jm piimad, mis tetrapakis?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kasutan kreemisemat kookospiima (creamy coconut milk), need tetrapakis on igati sobilikud:)

      Kustuta
  13. Olles viimasel ajal igasuguste kõhuhädadega kimpus (mh tuleks vältida nisujahu, suhkrut, kohvi jne -naised ehk mõistavad), juhtusin selle retsepti otsa. Tegin poole koguse, ehk siis 1 muna, 0,5tl küpsetuspulbrit, 2dl kaerapiima, 0,5dl kookospiima, sorts soola. Jahu lisasin viimasena, jupikaupa ja lõpuks jäin 100g juures pidama. Ehk siis poole retsepti juures võtsin jahu siiski alla poole koguse. Küpsesid ilusti, ei lagunenud. Sõin hetkel vaid soolase täidisega, aga maitse on mõnus pähkline ja keeeergelt kookosene, seega usun, et magusa täidisega sobiks samuti suurepäraselt!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails