5. juuni 2014

Peet, peet, peet - Peediorsoto!

 No nii, siin see on - üks korralik mugavustoit, mis ei nõua rohkelt aega, vaeva jõudu, komponente..... Ühesõnaga on kõik väga lihtne!

Mul seisab alati köögikapis pakike odrakruupidega, sest kunagi ei või ju teada, millal tekib isu kruubipudru, -salati või sellesama orsotto järele (tavaliselt esineb seda isu tihedamini, kui arvata võiks). Minu traditsioonilise orsotto sisse läheb vist peaaegu, et alati peet. See annab juurde mahlakust, peedile omast kelmikust ning maitset. Puljongit valmistamisel ei kasuta, selle asemel on kasutusel tavaline vesi ... ja loomulikult sortsuke veini, mis lihtsalt on kohustuslik komponent!.



kolmele-neljale

2 dl odrakruupi
0,5 sibulat
1 dl veini
ca 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g toorjuustu (maitserohelisega)
soola, pipart

Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid. Prae kruubid korralikult läbi. Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde lisama vett. Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed. Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud peet ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.

11 kommentaari :

  1. Tegin seda toitu täna. Veini polnud panna ja toorjuustu panin natuke vähem, sest minu arvates piisas. Minu arvates see toit polnud nii hea, et võiks seda teist korda teha. Jääb viimaseks korraks kahjuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidu peediroad meeldivad küll. Võib-olla veiniga oleks see risotto parem olnud, ei tea. Idee mulle iseenesest meeldib, et odrakruubid ja peet. Tervislikud asjad. Järgmine kord teeks vist peedikuubikud riivitud peedi asemel, kasutaks mingit teist juustu toorjuustu asemel. Sinihallitusjuust võiks äkki sobida? Kreeka pähklid ka.

      Kustuta
    2. Loomulikult saab seda retsepti aluseks võttes rooga endale meelepäraseks nö timmida. Peedi ja sinihallitusjuustu sobivus on ju võrratu ja ega pähklidki paha mõte ei ole. Tasub kindlasti proovida;)

      Kustuta
    3. olen teinud seda mitmel korral parmesaniga, mis on ka väga maitsev. ja kui seltskonnas pole taimetoitlasi, on hea lisada ka maitseks veidi peekonit

      Kustuta
  2. Sai ka eile ära proovitud see toit. Koos hapukoorese tomati-kurgi-redise-punase sibula salatiga oli küll väga mõnus :-) Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  3. Väga maitsev ja mõnusalt lihtne roog:) Isegi abikaasa, kes muidu peedist ei hooli, sõi isukalt ja kiitis:) Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Ma tegin õhukese toorsuitsupeekoniga ja suitsujuustuga, veini ei pannud ja gruubid panin juba eelmine õhtu likku. Super maitsev tuli!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails