17. mai 2014

Köögiviljaröst

Mõni aeg tagasi postitasin siia blogisse ühe mõnusa kodujuustu-tuunikalavormiretsepti, mis rohkelt tähelepanu pälvis. Nüüd aga üks järgmine vormiroog, mis sama hea ning sama lihtne. Toit, milles on rohkelt köögivilju ning peal meeldivalt paks jogurti-juustukate. Tekitab täielikult sõltuvust - ausõna. Tegelikult ehin end võõraste sulgedega, sest see köögiviljaröstiretsept kuulub mu emale. Head asja aga peab jagama!



700 g bataati
600 g kartuleid
200 g porgandit
300 g kaalikat
1 sibul
700 g kodujuustu
1 tops (370g) Kreeka jogurtit
200 g riivitud juustu
soola-pipart

Koori ja lõika bataat õhukesteks viiludeks ning prae pannil paar minutit.. Koori ja riivi (jämeda riivipoolega) ülejäänud köögiviljad. Haki sibul ja prae pannil minutijagu, lisa riivitud köögiviljad, maitsesta soola ja pipraga ning prae kergelt läbi.

Määri vorm võiga ning lae vormi kihiti: riivitud köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu, kodujuust, köögiviljasegu. Sega omavahel Kreeka jogurt ja juust, maitsesta soolaga ning vala vormi kõige peale. Küpseta ahju keskosas 180 kraadi juures 30 min ning seejärel 15 min ahju ülemises osas.

4 kommentaari :

  1. Hei Ragne!
    Küsimus vist ei sobi siia postituse alla, aga ma olen mõelnud juba ammu küsida, et kas sa postitaksid kunagi makroonide tegemise retsepti ka oma blogisse :)? Olen palju kordi Instagramis su makroonitegemisi näinud ja üritanud paar korda ise ka makroone teha, aga need õiged pole veel õnnestunud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei,

      Postitada võib igale poole:) Ja, tänud vihje eest. Võtan selle postituse mingi aeg ette. Mul selle jaoks juba üles märgitud päris mitmeid nippe ja soovitusi, kuidas makroonid kindlalt õnnestuks:)

      Kustuta
  2. Seda toitu tundub olevat päris suur kogus. Mitmele inimesele see mõeldud on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, sellest tuleb suur kogus. Ma arvan, et antud kogusest jagub u 10le:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails