2. mai 2014

5 komponenti ja valmis saab 1 kohupiima-kondenspiimakook

Tasapisi hakkavad erinevad rabarberikoogid kodudes valmima. Enne aga, kui kogu rabarberihooaeg võimust võtab, postitan siia ühe mõnusa kohupiimakoogiretsepti, mille valmistamiseks on vaja vaid 5 koostisainet. Mareti ajakirja pisut uuenenud köögilehekülgedel valmistasin aprillikuus uude rubriiki "5 koostisainet 1 koogike" sellesama lihtsa koogiretsepti. Uskuge mind, rohkelt samalihtsaid koogiretsepte on sinna rubriiki mul juba ootel. Maikuus näiteks kostitan Teid selles rubriigis gluteenivaba rabarberikoogiga, mille valmistamiseks on samuti vaja vaid 5 komponenti. Kuna maikuu ajakiri jõuab järgmise nädala lõpus poeriiulitele, siis on üsna sobilik aprillikuus avaldatud retsepti nüüd jagada. 

Kook saab valmis kiirelt, kuid pidage kindlasti meeles seda, et seistes selle koogi maitsed ühtlustuvad ja paranevad ning seetõttu on soovitav koogike eelmine päev valmis meisterdada. Külmkapikülmalt on see kook kõige parem...




1 pk (210g) dops küpsiseid (või domino küpsiseid)
900 g kohupiimapastat
3 muna
300 g šokolaadiga kondenspiima
125 g suhkrut

Vooderda küpsetuspaberiga 22 cm läbimõõduga koogivorm. Pane 5 küpsist kõrvale ning poolita need ettevaatlikult noa abil. Ülejäänud küpsised haki noaga peeneks puruks. Raputa küpsisepuru vormi põhjale, suru pisut küpsisepurule ühtlustamiseks. Sega kokku ülejäänud koostisained ning vala vormi. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 15minutit. Seejärel aseta koogile peale poolitatud küpsised ning küpseta veel 25-30minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda!
 

13 kommentaari :

  1. Aitäh, kook emadepäevaks tehtud. :) Lisasin küll ka kuuenda komponendi, martsipani, tuli igatahes imehea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kui tore, Kas martsipan läks segatuna täidisesse?

      Kustuta
    2. Tükeldasin martsipani väikesteks tükkideks ja läks täidisesse jah.

      Kustuta
  2. Aitäh huvitava ja lihtsa retsepti eest! Tegin koogi kondenspiima armastavale mehele homseks sünnipäevaks. Olen varem tavalise kondenspiima ja toorjuustuga teinud, seekord siis proovisin uut varianti ja serveerimisel plaanin värskeid maasikaid ja/või maasikakastet kasutada. Välja näeb super ja lõhnab ka imehästi, homme selgub, kuidas maitsed õnnestusid :)

    VastaKustuta
  3. Jälle üks õnnestunud koogike :) Tegin seda eile oma sünnipäevaks ja mitte keegi ei uskunud, et tegu on maiasmokkade lemmiku kondenspiimaga :D Ja mis kõige parem, see kook ongi just selline kohvi/tee kõrvale!!!!

    VastaKustuta
  4. Tere.
    kas ahjust välja võttes peabki kook seest nii vedel olema ? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleneb kui vedel see oli, aga jah, kook peab keskelt kergelt võbisema, Kuna see jahtudes taheneb, siis nii jääb tekstuur sobiv:) Muidugi aga kordan, et ahjud on erinevad - osad äkilisemad, osad nõrgemad. Kindlasti peab alati lisaks küpsemisajale jälgima ka seda, mis ahjus reaalselt toimumas on.

      Kustuta
  5. kas sobib ka tavalise kondentspiimaga teha? kui üldse ei meeldi sellised kakao tooted?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult sobib. Kakaoga kondenspiim annab lihtsalt šokolaadist mekki koogile:)

      Kustuta
  6. Tõesti oli hea ja mahlane kook :)
    Küsiks, et mis eesmärgil peavad küpsised olema just dops? Miks mitte nt tavalised Kalevi šokolaadimaitselised küpsised?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellepärast, et tänu nende vahel olevale kreemile seob põhjaks olev küpsisepõhi end paremini;) Dopsi asemel võivad olla vabalt ka Domino või Oreo küpsised.

      Kustuta
  7. Selge pilt. Mul mingi kiiks selle küpsisekreemiga - kohe üldse ei meeldi :) Esimese koogi tegin prooviks dopsidega. Kiideti. Teise koogi tegin veel. Põhjaks Selga šokolaadiküpsised (sekka panin veidi sulatatud võid) ja peale panin mustikaid. Päris hea sai sedasi ka :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails