2. aprill 2014

Tatrajahuga sinihallitusjuustuküpsised


Ma olen äärmiselt rõõmus, et päikeselised ilmad on jõudnud sinnamaani, et saan nüüdsest oma pildistamistega verandale kolida. Pisikese köögi asemel on seal ruumi rohkem, valgust rohkem, õhku rohkem, vaikust rohkem. Esimesena saidki verandal pildistatud needsamad küpsised, pilti telgitagustest võib näha instagramist. 


Tatrajahu on üks minu viimase aja lemmikuid. Meeldivalt pähklise maitsega ning sobib kasutamiseks küpsistes, pannkookides, saia-leivatainas, hommikupudru valmistamisel jne. Paljudele on maitsenud just alloleva retsepti järgi valmistatud küpsised.Valmivad need äärmiselt lühikese ajaga ning lõpptulemuseks on väga hea maitsega soolase varjundiga tatrajahuküpsised. Küpsised võib vabalt valmistada ainult tatrajahuga. Tegelikult olen nii tihti just teinud, aga lastele meeldib pigem siis, kui nisu- ja tatrajahu on pooleks.


2 dl nisujahu
2 dl tatrajahu
2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

0,5 sl suhkrut
100 g sinihallitusjuustu, riivituna

50 g sulatatud võid

200 g kreeka jogurtit või hapukoort
1 dl piima

Sega kokku kuivained. Lisa sinihallitusjuust ja sulatatud või. Lõpuks lisa kreeka jogurt (või hapukoor) ja piim ning sega ühtlaseks. Lase tainal seista ca 15 minutit, seejärel vormi tainast pisikesed pallikesed. Suru jahusel pinnal lameda klaasi/kruusipõhjaga pallikesed lamedaks. Küpseta  175 kraadi juures ca 40 min.


4 kommentaari:

  1. kirjelduses on hapukoor, aga koostise loetelus jogurt!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah, see minu viga. Tegelikult on mul jäänud ära kaldkriipsud. Olen teinud nii kreeka jogurtiga, kui ka hapukoorega. Sobivad mõlemad. Teen paranduse sisse.)

      Kustuta
  2. Väga maitsvad küpsised tulid. Ootaks veel tatrajahuga retsepte, sest ise proovisin teha tatrajahu pakendi retsepti järgi pannkooke aga need küll eriti head ei tulnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul läheb homme ahju üks tatrajahuga kohupiimakook. Eks ma hõikan siis tulemustest;)

      Kustuta