27. aprill 2014

Redise-porgandisupp

Kas pole mitte suurepärased ilmad välja? Tänu sellistele ilmadele tahad päikest justkui rohkem haarata ning seetõttu leiad põhjuseid, et tubased tööd hetkeks ootele jätta ning õues terve päev aega veeta. Eile oli just üks selline päev. Esmalt tegin ühe suure ringi ümber Pärnu jõe - meil on nüüd Pärnus ka teine jõepool korda tehtud ning ilusti valgustatud tee tehtud. Mööda jõekallast sõites ahhetan ja ohhetan iga kord, et Pärnu on ikka üks väärt koht - nii ilus, pisike, hubane ja rahulik. Nii, et kui Pärnu satute, siis kindlasti tehke üks jalutuskäik või rattasõit mõlemal pool kallast mööda Jaansoni rajal.

Peale rattasõitu otsustasin oma igavat ratast pisut tuunida. Ostsin tibukollase sprei-värvi, veidi teipi ning ilusa uue puiduvärvi korvi. Seejärel 4 tundi tööd ning ratas justkui uus (veidikene ainu saab minu instagramist, kuigi tegelikkuses on ratas kordi kenam)

Siis veel veidi (juba uuendatud rattaga) rattaga sõitmist ning lõpuks oligi märkamatult juba õhtu käes. Õnneks tegin hommikul valmis alljärgneva supi, nii et kööki ka päeval väga suurt asja ei olnud. Seda suppi süües meenuski mulle, et pole seda blogisse kirja pannud. Valmistasin selle retsepti mõned nädalad tagasi Naistelehele. Kui kapis leidub pisut porgandit, kartulit, sibulat ning ka redist leidumas, siis kiirustage köögikapi juurde sobivat potti otsima - supitegu võib alata! Rediseid ärge kindlasti suppi lisamata jätke, kuna need annavad lõpptulemusele just selle õige maitse! Kui soovite selget suppi, siis jätke toorjuustu lisamata, mulle meeldib nii üks kui ka teine variant - kõik oleneb tujust:)


Neljale

2 kartulit
200 g porgandit
200 g rediseid
1 sibul
1 l köögiviljapuljongit
300 g toorjuustu murulauguga

2 sl võid 2 sl õli (praadimiseks)

värskeid ürte


Viiluta kõik köögiviljad. Kuumuta potis või ja õli, lisa köögiviljad ning pruunista neid mõni minut. Lisa puljong ning ning keeda keskmisel tulel seni, kuni köögiviljad on kergelt pehmed (jälgi, et need liialt pehmeks ei lähe). Seejärel sega sisse toorjuust ning kuumuta seni, kuni toorjuust on täielikult suppi sulanud.  Raputa supile peale värskeid ürte ning serveeri kohe.

2 kommentaari:

  1. Väga maitsev tuli. Abikaasa sõi ja 1a5k poeg nautis ka.

    VastaKustuta