14. aprill 2014

Petersellimajonees ja üks lihtne salat kanaga

Ma olen täielikult hea koduse isetehtud majoneesi usku ning ei olegi vist hetke, mil seda kodus külmkapis ei leidu. Valmistamine on ju nii lihtne ja kiire ning maitse kordi parem, kui mistahes poes müüdav majonees. Viimasel ajal leidub mul külmkapiriiulil purgike helerohelist petersellimajoneesi, mis imehästi sobitub värske salatiga....või siis näiteks võileivakatteks koos pošeeritud muna ja kõrvitsaseemneõliga, super:)


Hooaeg soosib seda, et isu on igasugu värske kraami järele ning seetõttulisaks petersellmajoneesile ühe värske salati retsept, mida me viimasel ajal tihti koos abikaasaga teeme. Mulle üldiselt ei meeldi jagada salatiretsepte, kuna need valmivad peamiselt komponentidest, mis kodus olemas. See salat on aga üks selliseid, mida valmistan alati täpselt nii, kuis alljärgnevalt kirjas. Retsepti üleskirjutades panin tähele, et see sobib ka paleo-toitumise austajatele. Niisiis kaks kärbest ühe hoobiga:)


kahele

salatilehti (little gem´i või rooma salatit)
ca 10 kirsstomatit
ca 10 redist
2 jahutatud broilerifileed
2 küüslauguküünt
soola,pipart
2 muna
1 tl äädikat

Petersellimajonees:
1 muna
0,5 tl soola
0,25 tl mett (soovi korral)
0,25 tl Dijon sinepit
2 tl sidrunist pressitud mahla
1 ,5 tl valgeveiniäädikat
ca 2 dl oliiviõli (või pähkliõli)
suur kimp petersellilehti
2 sl päevalilleseemneid

Rebi salatilehed kahele taldrikule. Lisa poolitatud tomatid ning rediseviilud. Aseta salatile pisut petersellimajoneesi. Suru labakäega kergelt fileedele, et need õhemaks lähevad (võid ka toidukile vahel lihahaamriga tampida) ning prae pannil ühelt poolt küpseks, seejärel pööra lihad ümber. Poolita küüslauguküüned ning hõõru küpsenud kanafileesid nendega. Jäta küüslauguküüned lihadele. Küpseta seni, kuni fileed on ilusti küpsenud, maitsesta soola-pipraga. Lõika seejärel fileed viiludeks ning aseta salatile.

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Pane munad kanafileedele ning tee noaga munadele väike sisselõige, et munakollane valguks salatile.

Majoneesi valmistamiseks mikserda kausis 6 esimest komponenti, kuni segunemiseni. Lisa tasakesi juurde ca 2 dl oliiviõli. Lõpptulemus peab jääma paksemapoolsem, kuid ära kindlasti üle vahusta! Seejärel lisa petersellilehed ning päevalilleseemned ja mikserda kõik kiirelt ühtlaseks.

2 kommentaari:

  1. Tere! Kas majoneesi tegemine õnnestub kogu munaga? Tavaliselt on retseptides ainult munakollased.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Terve munaga õnnestub majoneesi tegu sama hästi, kui ainult munakollasega. Tegelikult olengi viimasel ajal väga palju retsepte just terve munaga näinud.

      Minu arvates on aga ainus oluline asi, mis majoneesi valmistamisel meeles pidama peab see, et muna olgu valmistamise ajal kindlasti toatemperatuuril (mitte otse külmikust võetud) ning samuti peaks teised komponendid olema enam-vähem sama temperatuuriga.

      Kustuta