22. aprill 2014

Kartuli-kilusalat .... täiesti teistmoodi

Mulle meeldib hommikuti endale keeta üks õigesti valmistatud 6-minuti muna ning seda siis koos isetehtud majoneesi, koduleiva ja kõrvitsaseemneõliga süüa. Tegelikult olen ma vist viimased paar kuud sellist võileiba söönud.... Sellisele heale võileivale pretendeerib kindlasti ka allolev kilu-munasalat, kus on kokkusaanud alati toimivad kooslused: kartul, kilu, muna ja majonees.Tulemus on ülimaitsev ning retsept lihtne, siiski ühe nõuandena soovitan kindlasti valmis keeta 5-6 minuti muna, et munakollane ikka ilusti vedel jääks;) Uskuge mind - te jääte sellest lihtsast salatist sõltuvusse;)

Selle retsepti valmistasin ma aprillikuu Maretisse, kus rubriigis "Omatehtud on parem" olid seekord luubi all isetehtud vürtsikilud. Kindlasti jagan ka seda vürtsikilude retsepti mõni aeg, sest tulemus oli kiiduväärt ning mis seal salata - ka praegu on külmas karp isetehtud vürtsikiludega.



kahele

4 sl majoneesi
2 keedetud kartulit
2 muna (keedetud 5-6 minutit)
8 vürtsikilufileed
kõrvitsaseemneõli (või mõnda muud maitseõli)
pipart

Võta 2 taldrikut ning pane mõlemale taldrikule 1 sl majoneesi ning määri see laiali. Aseta peale viiludeks lõigatud kartulid, seejärel pane kartulitele muna ning viiluta see taldrikus lahti (nii valgub munakollane kartulitele). Säti munaviilud endale meelepäraselt ning määri peale ülejäänud majonees. Pista salatitaldrikule munaviilude vahele kilufileed ning piserda salat üle kõrvitsaseemneõliga. Kõige viimasena maitsesta salatit värskelt jahvatatud pipraga.

2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails