16. märts 2014

Šokolaadi-kitsejuustuvaht

Selle magustoiduga on nüüd nii, et kui ma seda esimest korda pärast valmistamist maitsesin avastasin ma lõpuks, et olin ühe magustoiduklaasi täielikult tühjaks söönud. Mis ma oskan öelda...... hea oli:) Õnneks oli kapis veel mõned portsjonid seda kitsejuustuvahtu ootamas, et teised ikka ka saaksid. See magustoit jääb mõnusalt kreemjas, samas õhuline. Kitsejuustu tunda ei ole, vaid täidab pigem tekstuuri täiustamise rolli.



Tegelikult on mugav seda magustoitu pakkuda siis, kui külla on tulemas suurem hulk rahvast. Otsige kapist välja erinevad klaasid (ei pea üldse olema sarnased ja ühesuurused), pistke šokolaadivaht sinna sisse ning jääge külalisi ootama - kõik saavad valida endale meelepärase klaasi.... elevust kui palju, tean omast käest;)

kuuele

200 g piimašokolaadi
4 muna

75 g kitsejuustu
2 dl rõõska koort (35%)

Murra šokolaad tükkideks ning sulata need vesivannil. Eralda munavalged –kollastest. Lisa munakollased sulanud šokolaadisegule ning kuumuta segu segades vesivannil veel paar minutit. Vahepeal lisa juurde kitsejuust, sega seni, kuni kitsejuust on täielikult šokolaadisegusse segunenud. Tõsta kauss tulelt, lase jahtuda pisut.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, samuti vahusta koor kuni pehmete tippude tekkimiseni. Lisa munavalgevaht ettevaatlikult šokolaadisegusse. Kõige viimasena sega juurde ka vahukoor. Vala vaht klaasidesse ning lase vähemalt 6 tundi jahedas taheneda.



4 kommentaari :

  1. Mis kitsejuustu sorti kasutasid? Ma eeldan, et kitsejuust on nö toorjuustu kujul. :)

    VastaKustuta
  2. Lopsamas magustoit :) Lisaksin veel srrveerimisel hapukamat moosi, et magusust veidi tasakaalustada. Muidu väga mõnus ja lihtne retsept! Kiidusõnad Ragnele :) Mina jäin muidugi tugevamat kitsejuustumaitset igatsema. Panin 75 grammi asemel 150, kuid siiski jäi maitsest puudu. Kas peaks tugevama maitsega juustu proovima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ka siin enne retsepti kirjutatud, et kitsejuustu maitset selles magustoidus tunda ei ole - see on lisatud rohkem õige tekstuuri saavutamise pärast. Kui on aga isu kitsejuustumaitse järele, siis tuleks seda lihtsalt rohkem lisada. Retseptis on seda hetkel suhteliselt väike kogus:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails