23. märts 2014

Pontsakad šokolaadiküpsised soolapähklitega


See on küpsisteretsept, mille tegin veebruarikuu (2014) Maret ajakirja tarbeks. Mõtteis oli valmistada šokolaadiseid küpsiseid, mis hästi õhtuse kohvijoomisega sobituksid (õhtu all mõtlen ma oma traditsioonilist kella kuuest kohvitamist:)). Ma võin öelda, et täitsin oma eesmärgi edukalt, sest kohvijoomise lõpuks olid kõigil kõhud täis ning taldrikul vaid mõned üksikud küpsisepurud. Üleliia magusad need küpsised ei jää, nii et saab kohe mitu tükki süüa....

Pikka juttu ei aja - kõik küpsetama:)

ca 27-30tk

5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl soodat
2 sl kakaopulbrit (naturaalset, magustamata)
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g soolapähkleid
150 g piimašokolaadi
130 g võid, toasooja
1 muna

Sega kuivained omavahel kokku. Haki pähklid ja šokolaad väiksemaks ning lisa kuivainetele. Seejärel lisa juurde või ja muna ning sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru käega veidi lamedamaks. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures ca 15 minutit.

4 kommentaari :

  1. Need on minu lemmikud küpsised! Kui tuleb küpsiste valmistamise isu, siis alati kaevan selle retsepti välja. Nii juba mitu aastat. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh, nii tore! Pole ammu neid küpsiseid meisterdanud, peaks vist nende maitse uuesti meeldetuletama:)

      Kustuta
  2. Mul jäid küpsised väga kuidas, justkui oleks kas jahu palju või rasvainet vähe. Taigen jäi nagu purukoogi kate. Ja küpsised siis lõpuks livikõvad ja kuivad. Mis mul valesti võib olla?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Ma kardan, et koostisainete kogustes tuli kuskil aps sisse. Kas võib see reaalne olla? Kas või oli ikka toasoe ja pehme, mitte külmkapitemperatuuril?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails