13. märts 2014

Pirni-mandlirullivorm


Selle aasta veebruarikuu lõpus käisime koostöös d-kokaraamatu ja Dansukkeriga  lastekodus lastega süüa tegemas. Ideeks oli ühe õhtu jooksul koos lastega valmistada 2 toitu, millest üks toekam soolane ning teine pisut magusam roog. Ühesõnaga oli selline hästi tore kokkamisõhtu. Eriti rõõmustav oli muidugi vaadata, kuidas lapsed (eriti poisid) köögis käised üles käärisid ning õhinaga süüa aitasid valmistada.

Alljärgnevalt aga magustoit, mida siis lastega koos tegime. Üks äärmiselt lihtsalt valmiv pirni-mandlirull, millega sobiv maiustada koos kohviga või siis lihtsalt külma piimaga. Head!


500 g pärmi-lehttainast
150 g toorjuustu
50 g kaneelisuhkrut
50 g (demerera)suhkrut
2 pirni
peotäis mandlilaaste

Sega toorjuust suhkrutega vahule ning määri tainale (vajadusel rulli tainas õhemaks). Koori pirnid, lõika tükkideks. Aseta pirnitükid ja mandlilaastud tainale. Keera tainas pikemast äärest rulli. Lõika viiludeks ning aseta rullid võiga määritud ahjuvormi (jäta väikesed vahed sisse, vormi suurus 17x25cm). Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25-30 minutit .

5 kommentaari :

  1. Küll see näeb maitsev välja! :)

    VastaKustuta
  2. Ma lööks ka hambad kohe ekraani! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See valmib nii kiirelt, et tänaseks reede õhtu maiustamiseks jõuab veel vabal tteha;)

      Kustuta
  3. jummel kui maitsev see rull on:) terve pere sõi ja mõmises mõnust. aitäh inspiratsiooni eest:)
    kuna mul uus ahi, siis kasutan juhust ja küsin, et mis küpsetusreziimi Sa nende rullide voi ka üldse pärmi-lehttaigna puhul kasutad? Tänan:)

    Annika

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda:)

      Selle küpsetise puhul oli kasutusel täiesti tavaline režiim, üldjuhul aga kasutan pärmi-lehttaina küpstiste puhul pöördõhuga režiimi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails