21. veebruar 2014

Šokolaadiruudud ehk midagi head, millega maiustada nädalavahetusel

Ma olen juba pikemat aega planeerinud nende šokolaadiruutude jagamist siin lehel, aga puudus on enamasti ajast, et see retsepti siia üles kirjutada. Samas olen praegu suutnud juhuslikult selle ajastada mõnusalt pikale nädalavahetusele (arvestades, et paljudel on 24.02 siiski vaba), nii et võib ühe kiire maiasmokkadele mõeldud maiuse valmis teha küll. Need šokolaadiruudud on täiuslikud kommid (justkui pisikesed koogikesed, aga samas ka pisut kommide moodi) tassikese kange kohvi kõrvale. Parajalt magusad, mistõttu rahuldavad suurema magusaisu ideaalselt. Süües üllatab maitselt õhuline sefiir ning krõbe küpsis.


Kuna valmistatud šokolaadimass on paksem ja lusikaga hästi vormitav, siis laota see kandilises vormis laiali nii, kui pakse kommiruudukesi hiljem süüa soovid. Paku võimaluselt külmkapikülmalt




200 g tumedat šokolaadi
150 g šokolaadikreemi või maapähklivõid
50 g võid
120 g klassikalisi küpsiseid (Selga, Kalev)
120 g sefiiri
6-8 batoonikese kommi (miisu või pilveke või kaseke vms)

Sulata vesivannil vedelaks šokolaad, šokolaadikreem ja või. Murra kausis käte vahel küpsised väiksemateks tükkideks, lisa juurde murendatud sefiir ja hakitud kommitükid, sega ühtlaseks. Vala juurde šokolaadisegu. Sega kõik korralikult segamini ning aseta segu küpsetuspaberiga kaetud kandilisse vormi.


4 kommentaari :

  1. Kui kaua peab ootama, et kõvaks saaks?
    Kas külmikusse ei pea panema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, soovitav panna kuskile jahedasse või siis külmkappi. Tahenemine võtab aega ca tunnike:)

      Kustuta
  2. Tere,
    Aga milline sefiir? Sefiiri tordi peal ja korvikestel tuleb kohe meelde selline pehme sefiir. Aga siin siis ikka need sefiirid, mis poes kilepakendites müüakse?
    Tänud vastamast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just - need kilepakendites. Minul kasutasin Laima sefiire:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails