24. veebruar 2014

Peedivõie, koriandri-mädarõikamääre ja šokolaadikreem

Eelmine nädal möödus tohutus töötuhinas: terve nädal Star-FM hommikuprogrammis retseptide jagamisi (toimus nimelt Farmi nädal), lisaks veel ohtralt pildistamisi eesolevate (või juba käimas) toiduprojektide jaoks, mõned põnevad toiduüritused ning lisaks veel ports erinevaid retseptitähtaegasid. Igastahes lubasin, et üle pika aja teen esimese puhkuse päeva endale täna, 24.veebruaril. Tõusin hommikul vara, tegin endale kohvi, meisterdasin valmis ühe võileiva ning mõtelsin, et tahaks miskit teha ......

Seesama retseptipostitus on seotud samuti eelmise nädalaga. Nimelt valmistasin ühel hommikul Star FM hommikuprogrammi lehttainatorusid, mille täidiseks tegin kolme määret. Magusaga oli lihtne: segasin lihtsalt võrdses koguses šokolaadiga toorjuustukreemi ja kreeka jogurtit, hoidsin paar tundi jahedas ning valmis ta oligi. Soolastega oli ka lihtne, ainult komponente pisut rohkem. Ideaalsed on need kaks soolast määret musta leiva peal, mistõttu sobivad nii hommikustele võileibadele, kui ka suupistena röstleival.


Koriandri-mädarõikamääre
1 suur peaotäis värsket koriandrit
125 g toorjuustu, toasooja
1 tl mädarõigast
2 sl riivitud juustu
soola, pipart, suhkrut

Pane kõik ained kaussi ning mikserda korralikult ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga

Peedivõie
100 g toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart

Pane kõik ained kaussi ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu,. Vajadusel maitsesta.

2 kommentaari :

  1. Tere Ragne. Proovisin ka seda retsepti, koriandi-mädarõikamääret, kuid mul jäi mädarõika maitse domineerima. Kas nii peabki olema või panin liiga vähe koriandrit?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mädarõika maitse peab jääma küll, kuid see ei tohi domineerima jääda. Pigem on tunda koriandrit rohkem.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails