14. veebruar 2014

Kihiline šokolaadikook toorjuustu ja Geisha šokolaadiga

See postitus tuleb kuupäevaliselt võib-olla veidi liiga hilja, kuna selline šokolaadine ja ohtra kreemiga kook on ideaalne eriti just sõbrapäevaks.... agategelikult võib ju oma häid tuttavaid meeles pidada mistahes ajal, nii et tehke see kook hoopis homseks, ülehomseks või järgmiseks nädalaks:)

Kõigepealt aga veidi uuendustest. Ma juba eile rõõmsalt oma instagramis kuulutasin, et sain oma sünnipäevaks eile ühe lahedaima kingituse üldse. Nimelt sain ühelt armsalt inimeselt kingituseks oma domeeni (mulle sedasorti läbimõeldud ja/või isetehtud kingid nii meeldivad) Niisiis on selle blogi peamiseks aadressiks nüüd www.kokkama.ee :), mis ei tähenda muidugi seda, et endine aadress enam ei kehti - kehtib ikka, ainult et endist aadressi sisestades näitab ta lihtsalt uut aadressi. Ühesõnaga toimib kõik endiselt, ainult, et kokkama on ilma blogspot märgistuseta:)

Ühest asjast veel. Kas teate Kadriorus luigetiigi ääres sellist toreda kohvikut, nagu Katharinenthal? Seal müüakse kohupiimast pakatavaid ehedaid kohupiimakorpe, ülimalt maitsvaid kardemonirulle, minu lemmikuid makroone ja üldse igasugu häid küpsetisi ja pagaritooteid. Lisaks saab seal ka maitsvalt kõhtu kinnitada. Igastahes tegelen nüüd muude tegemiste hulgas selle kohviku koduleheküljega ja toimetan Katharinenthali Facebook-lehel. Nii, et olete oodatud jälgima:) 


Nüüd aga koogi juurde.....Kõrged koogid pakuvad rohkelt silmailu ja rohke täidisega on loomulikult ka ääretult maitsvad. Siin ongi üks mõnusalt kõrge koogiga, mille šokolaadiste kihtide vahel on täidiseks Geisha šokolaaditükkidega kreem. Pean tunnistama, et need šokolaaditükid tekitavad kerget sõltuvust - sööd kooki ja muudkui otsid silmadega kreemi sees olevaid mõnusaid pähkliseid šokolaaditükke....

Valmistasin koogi 20cm läbimõõduga vormi, tänu millele on see kook isuäratavalt kõrge. Ja tänu oma kõrgusele jagub sellest koogist vähemalt 16le. Kui aga soovid koogi näiteks 24 cm vormis valmistada, siis korruta kogused 1,4ga. Samas aga võid kogused samaks jätta ning lihtsalt suuremas vormis valmistatud koogi ühekihilise teha.

3 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
3 sl kakaopulbrit
1,5 dl suhkrut
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 muna
1 dl keeva vett
piima (koogi immutamiseks)


Täidis:
400 g toorjuustu, toasooja
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 dl rõõska koort (35%)
100 g Geisha šokolaadi

Sega kõik kuivained omavahel. Sulata vesivannil šokolaaditükid ja või, seejärel lase paar minutit jahtuda ning klopi siis hulka munad. Sega kuivainetele juurde keev vesi ning seejärel lisa šokolaadisegu. Sega kõik ühtlaseks ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20cm läbimõõduga vormi. Küpseta 170 kraadi juures ca 35-40 minutit. Lase seejärel koogil jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkruga lahti, sega juurde kakaopulber. Vahusta koor  kuni tugevate tippude tekkimiseni ning lisa ettevaatlikult segades toorjuustusegule. Haki Geisha šokolaad tükkideks (mitte väga väikesteks) ning lisa toorjuustusegule.

Lõika jahtunud kook horisontaalselt kolmeks. Immuta alumist põhja piimaga (ehita kook vormi) ning kata poole täidise kogusega. Aseta peale keskmine koogikiht, immuta piimaga ning kata seejärel ülejäänud täidisega. Immuta piimaga ka kergelt ülemine koogikiht (lõikepinnaga poolt) ning aseta seejärel koogile (lõikepind allpool). Suru kergelt koogile ning lase jahedas järgmise päevani maitsestuda. Soovi korral kaunista marjade, kakopulbri või muu meelepärasega.

 

10 kommentaari :

  1. Tere, kas odrajahu asemel võiks panna mandli- või kookosjahu ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Odrajahu asemel soovitan kasutada pigem mandlijahu (mitte liialt peene jahvatusega). Kookosjahu võib liialt vedelikku endasse imeda ning siia retsepti seetõttu ei soovita!

      Kustuta
  2. Kas selles retseptis ainult mandli jahu ei oleks võimalik kasutda? Nimelt ma tahaks teha naked šokolaadi torti aga kasutada ainult mandlijahu.
    Tänan juba ette :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. M ainult mandlijahu ei soovitaks. Kui soovid valmistada ilma gluteenita (ja ilma teraviljadeta(, siis soovtan proovida kasutada võrdselt mandlijahu ja India pähklitest jahvatatud jahu:)

      Kustuta
  3. Kahjuks ei kerkinud :( ja seega ei saanud seda mitte kuidagi lõigata kolmeks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav mis võis selle põhjus olla. Olen ise teinud seda kooki ka ilma täidiseta (lihtsalt sellise koduse plaadikoogina) ning kerkimisega ei ole probleeme olnud.
      Kas miskit sai retseptis asendatud või muudetud koogi valmistamisel?

      Kustuta
  4. Kui teha plaadikoogina, aga tahaks kreemi vahele ka panna, kas siis on mõistlik teha kahekordne kogus tainast?

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails