17. veebruar 2014

Kartuli-šokolaadimuffinid toorjuustuglasuuriga

Kui muffineid tehakse peediga, porgandiga, bataadiga .... siis miks ka mitte kartuliga? Kartul tundub magusates küpsetistes juba üsna tavaline nähtus, kuid kui tavaliselt on kartul kasutusel pudru kujul, siis nendesse muffinitesse rändab kartul toorelt. Kartul ei anna muffinitele juurde maitset, vaid on pigem ikka maitse täiustamise rollis. See annab muffinitele juurde äärmiselt šokolaadise maitse ning muudab ka küpsetise tekstuuri mahlasemaks ja täidlasemaks. Retsept on ka lihtne - suuresti vaid segamise vaev.

Miks ma neid muffineid üldse valmistasin? Esmalt muidugi soov miskit kohvi kõrvale maiustada. Teiseks aga see, et olen 17-21.veebraril Star FM hommikuprogrammis (kell 8.15-9.00) ning räägin retseptidest, mis oleks sobilik 24. veebruaril pidulauale panna.Kartulimuffinid on esmalt päevakorras.


ca 20 tk

4 dl jahu
3,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
2 dl õli
2 muna
1 dl kanget kohvi
400 g toorest kartulit (koorimata kogusena)


Glasuur:
1 dl rõõska koort (35%)300 g  toorjuustu, toasooja
3 sl hapukoort või Kreeka jogurtit

3-4 sl mett
0,5 tl kaneeli

Sega kuivained omavahel. Lisa juurde õli, munad, kohv ning kooritud ja jämeda riivipoolega riivitud kartulid. Sega ning aseta täidis võiga määritud muffinipanni aukudesse (võid kasutada ka muffinipannis muffinivorme). Küpseta 175 kraadi juures ca 20-25 minutit. 

Vahusta koor korralikult. Sega toorjuust lahti ja lisa segades juurde ülejäänud ained. Kõige viimasena sega õrnalt juurde vahukoor. Kata kreemiga jahtunud muffinid (võid kasutada tordipritsi või määrida lihtsalt noaga kreem muffinitele). 


8 kommentaari :

  1. Farmi lehel oli glasuuri retsept ilma vahukooreta, aga toimis nii ka. Need on ikka tõeliselt sokolaadised, lastele isegi liiga, aga karul oli täitsa ok.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, vaatasin ka, et seal rõõsk koor puudu, viimane annab kreemile pisut õhulisust juurde, aga kui olma teha, siis on ka täiesti tip-top:)

      Kustuta
  2. Kiidan ka seda retsepti - üllatavalt pehmed, õhulised ning šokolaadised muffinid; ja mis mulle eriti meeldib, on see, et pole vaja võid-mune vahustada, vaid võib ained lihtsalt kokku segada :)

    VastaKustuta
  3. Kui olin taigna valmisseganud, avastasin, et muffinivorme pole. Tegin siis koogipõhjad ja antud kogustest sain lausa kaks kooki. Nisujahu asendasin tatrajahuga ja tuli imehea - nagu oleks šokolaadi-pähklikook. Ühele koogile panin vahele ja peale paki vahukoort (laktoosivaba) ja mustikaid, punasõstraid, kultuurmustikaid. Imehea tort sai. Teise koogi sügavkülmutan, et vajadusel jälle torti teha. Mega hea retsept!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh kui äge! Tatrajahuga ei ole seda retsepti proovinud, aga olen kindel, et lõpptulemusena on maitse ülimalt hea:)

      Kustuta
  4. Millega võiks kohvi asendada? Ei armasta kohvi, aga retsept ise ahvatlev.1dl on vist sellele retseptile päris määrav kogus. Seda niisama välja jätta ei saa, pigem asendus?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kohv ei jää nendes küpsetistes üldse domineerima, vaid pigem toetab teisi maitseid. Mul laps sööb neid muffineid suure isuga, kuigi ei ole samuti kohvijooja:) Seega soovitan kindlasti ikka lisada seda. Kui tõesti aga kohv ei sobi, siis võib kasutada näiteks õunamahla!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails