13. jaanuar 2014

Ühed kelmikad peedipitsad

Töö ja tegemiste tõttu sõidan vahest liigagi tihti Tallinn-Pärnu maanteel ning alljärgnev toit sündis just sellisel hetkel, kui olin üle pika aja taas Pärnu jõudnud ning külmkapp oli üsnagi tühi. Peet ja lillkapsas on mul alati keldris olemas, nii et nende olemasolu pärast ma muretsema ei pea. Niisiis lühikese ajaga saigi valmis üks hea retsept, mida nüüdseks olen teistelegi peedisõpradele teinud. Kui tead, et Sulle tuleb külla selle juurvilja austaja, siis needsamad peedipitsad on üsna kindel valik, mida pakkuda. Ühesõnaga üks meeldiv mugavustoit. Juustudena olen kasutanud üldiselt kahte erinevat juustu. Kindlasti tavalist juustu ning siis kas sinihallitusjuustu, parmesani või siis Farmi salatijuustu kuubikuid. Need viimased on muideks hästi mõnusad ka näiteks hommikuses omletis või või siis ahjus küpsetatud lillkapsaõisikutega;)

Valmistuskäik ja kogused käivad siin retsepti tegelikult tunde järgi, aga täpsema retsepti panen igaks juhuks siiski kirja.


16 õhukest suuremat peediviilu
singiviile

2 dl riivitud juustu
2 sl hapukoort (vabalt võid kasutada ka kreeka jogurtit)
2 sl majoneesi
soola, pipart
salatijuustu kuubikuid küüslauguga või siis sinihallitusjuustu


Pane peediviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika singiviilud õhukesteks ribadeks ning sega kõik ained omavahel (va juustukuubikud), maitsesta soola-pipraga. Aseta segu peediviiludele ning pane peale salatijuustu kuubikud (või mõni muu juust) – igale peediviilule u 4 tükki. Küpseta ahjus pöördõhuga režiimil 190 kraadi juures ca 15-20 minutit

7 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Väga hea tähelepanek:) Jah, peediviilud on toored. Kuna need on suhteliselt õhukesed, siis küpsevad need ilusti läbi:)

      Kustuta
  2. Väga maitsev! Eriti kaval kattematerjal, panin ise 100g kodujuustu ka, sai mahlasem ja teatavasti kodujuust ka sulab. Seda võib teha ka teiste köögiviljade kattena. Kiidan!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kodujuust on hea mõte;)
      Ma ise olen proovinud ka bataadiga, aga pean ütlema, et peediga meeldis rohkem;)

      Kustuta
  3. Loen siin juba pikemat aega ja mõtlen, kuidas ma olen siiani ilma selle blogita süüa teinud :) Nii palju häid ja uusi ideid! Paber on märkmeid täis ja järgmise nädala uuenduslik menüü paigas. Ja mis kõige toredam - keegi jagab veel minu kustumatut armastust peedi vastu (tänaseks õhtusöögiks on peedipitsad). Tänud Ragne super blogi eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, seda on tore kuulda:) Aitäh. Tere tulemast siia blogisse!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails