22. detsember 2013

Jäätise-kohvisegadik ehk kondenspiim, jäätis ja kohv

Kellele jäätise-kohvi kooslus meeltmööda ei ole võivad selle postituse vahele jätta, teistele soovitan aga külmkapist jäätis välja võtta ning üks kange kohv valmis teha. Minu jaoks on kohv selline võluijook, mis aitab igal ajahetkel ning mis on hommikuti lausa kohustuslik seltsiline. Hea kohv on tõeline nauding, mis sobib imehästi ka erinevatesse magustoitudesse ja kookidesse (hiljuti kirjutasin siia blogisse üles ühe hea kõrvitsaga šokolaadikoogiretsepti, kus ma kohvi kasutasin).


Alljärgnevalt üks mõte (mõte sellepärast, et see kohviga magustoit valmib peaaegu, et tunde järgi), kus kohv ja jäätis imehästi kokku sobituvad. Ma ei nimetaks seda kohvijoogiks, pigem magustoiduks, kus kohv tekitab jäätisele selle õige, kergelt sulanud, tekstuuri, Niisiis, kui süldi keetmise vahepeal väsimus peale tuleb, siis võtke veidi aega ning valmistage endale üks jäätise-kohvisegadik.


18. detsember 2013

Beseekook ja kookoskommid

Minu jaoks on beseekook alati kuidagi erilisem, luksuslikum ja põnevam, kui mistahes teine kook.....olgugi, et selline õhuline magus küpsetis valmib naeruväärselt lihtsalt ja väheste koostisainetega. Ebaõnnestumisprotsent on ka suhteliselt väike.See beseekook on valmis kahest beseepõhjast, mis küpsesid kahel 21cm läbimõõduga küpsetuspaberi ringil, mille ääred jätsin umbes 1cm ulatuses beseeseguga katmata. Kihtide vahele ja peale otsustasin seekord panna kreeka jogurtit ja vahukoort, pisut magusat kakaod sai ka sisse segatud - mitte aga liiga palju, kuna arvestage, et beseekihid annavad lõpptulemusele juba piisavalt magusust. Kokku sai üks õhuline kook, mida tuleks serveerida vähemalt paari tunni jooksul peale beseekihtide kokku panemist.


Kui nüüd veel lihtsatest retseptidest rääkida, siis lisaks beseekoogile panen kirja veel ühed kookoskommide retsepti, mille valmistamiseks on vaja VAID 3 komponenti. Kui Te teate, kuidas maitsevad Raffaello kommid, siis ma võin julgelt hõisata, et needsamad kookoskommid, meenutavad oma maitselt vägagi neid häid tuttavaid kookosmaiuseid. Jällegi peab tunnistama, et juhuslikest hetkedest köögis sünnivad väga lihtsad retseptid ning seetõttu on vahel hea, kui magusaisu korral on Sul sel hetkel olemas vaid, toorjuust, mesi ja kookoshelbed. Need trühvlikommid sobivad söömiseks või mõnele maitsvale (besee)koogile kaunistuseks;)
Ja siis räägiksin ma veidi trühvlikommide pildi peal olevast kaalust..... asi on nii, et mulle tohutult meeldiivad igasugu vintage-asjad ning see kaal (aitäh selle laenajale pildi tegemiseks;)) oli mul spetsiaalselt planeeritud halvaapildille, mille pikemat (halvaa) vallmistamisõpetust, nippe ja retsepte võite leida jaanuarikuu ajakirjast Maret (isutekitamiseks leiate ühe mobiiliga tehtud halvaapildi ka minu instagramist). Ei saanud võimalust kasutamata jätta ning tahes-tahtmata trügisid ka kookoskommid kaalule. Miks ma sellest räägin? Asi selles, et kui Te juhtumisi leiate kuskilt taaskasutuspoes või turult või kuskilt mujalt lahedaid vintage-stiilis kaale, siis võib mulle sellest lahkesti teada anda:) Nüüd aga retseptide juurde!

1. detsember 2013

Porgandikommid


Detsembrikuu ajakirja Maret uus number on varsti-varsti poeriiulitele ilmumas ning seetõttu oleks õige aeg jagada üht lihtsat retsepti, mida jagasin kondenspiima valmistamise õpetuse juures novembrikuu ajakirjas. 

See on retsept, kus enne oli kondenspiim ning seejärel tulid ülejäänud. Vahest ongi sellised retseptid üllatuslikult head. Need porgandikommid on lihtsad ja maitsvad, piisavalt magusad ning meeldivalt kondenspiimased, mis on head pakkumiseks külmkapikülmalt. Kui soovid aga neid transportida või kingituseks teha, siis kasta need peale kommide vormimist sulatatud (tumedasse) šokolaadi.