2. oktoober 2013

Suvikõrvitsakrõpsud ja avokaadokreem

Kui ma esmakordselt neid suvikõrvitsakrõpse proovisin, siis esimene valminud plaaditäis sai koheselt otsa. Täiesti ausalt tunnistan, et tekitasid kerget sõltuvust küll. Suvikõrvitsat on siiani nii palju, et suppi, vormirooga, kooki ja pannkooki on söödud küllaga. Nüüd ongi krõpsude kord. Mõnusalt krõbedad ampsud, mis peaks valmimise päeval ära tarbima, vastasel juhul muutuvad need pehmeks. Ma kipun aga arvama, et kui te need krõpsud valmis teete, siis pole nende ärasöömisega väga suurt muret.


Kuna katsetasin just Farmi uut Creme Fraiche´i ning olles eelmisel õhtul söönud ühes restoranis suurepärast avokaadokreemi, siis selle tulemusena sai valmis ka üks maitsev kaaslane krõpsude kõrvale. Hästi lihtsalt valmiv ning maitseb hästi (tekitas samuti sõltuvust). Värskendav ning hea kaaslane leivale, pastaroa kõrvale või mujale lisandiks.....

Krõpsude retsept on ilma kogusteta, koosneb see ju vaid suvikõrvitsast ja maitseainetest - ühesõnaga tee nii suur kogus, kui parasjagu soovid. Pea vaid meeles, et soolaga ära liialda! Seda pane pigem vähem, kuna ahjus suvikõrvitsaviilude kuivamisel tuleb soola maitse rohkem esile.


Krõpsud:
suvikõrvitsat
soola, rosé pipart
õli


Kreem:            
0,5 küpset avokaadot
100 g Crème Fraiche´i
0,5 laimi riivitud koor ja mahl
soola, suhkrut


Lõika suvikõrvits hästi-hästi õhukesteks viiludeks. Piserda küpsetuspaberile õli, aseta sellele ühekordselt suvikõrvitsaviilud, piserda üle uuesti õli ning kergelt maitseainetega. Küpseta pöörõhuga režiimil 100 kraadi juures umbes tund või veidi rohkem (seni kuni need muutuvad juba meeldivalt kuldseks), vahepeal võid viile ümber pöörata, et need kiiremini valmiks.

Kreemi valmistamiseks mikserda 3 esimest komponenti omavahel ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola ja suhkruga. Sevreeri koos krõpsudega.


  Krõpsude idee: http://vittlesandbits.blogspot.com/2012/03/baked-zucchini-chips.html


6 kommentaari :

  1. Kui rosé pipart pole, mis maitseaine(d) võiks veel suvikõrvitsale sobida? Nt sidrunipipar vms?

    VastaKustuta
  2. Avokaado kreem on nii hea. Mina olen teinud toorjuustuga ja löigun ka rohelist sibulat sisse. Järgmine kord proovin seda varaianti siin.

    VastaKustuta
  3. kas võiks teha ka kookosõliga?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails