7. oktoober 2013

Šokolaadist šokolaadikooki!

Mind ahvatlesid hiljuti ühed klassikalised šokolaadist tulvil trühvlid, mida serveeriti ühes restoranis kohvi kõrvale. Ülimad šokolaadiampsud, tänu millele on šokolaadi- ja magusaisu koheselt kadunud. Just sellise šokolaadist tulvil koogiga on ka alljärgnevalt tegemist.Õhuke küpsisepõhi, milles rohkelt uhkelt šokolaadi.

See retsept valmis tegelikult algselt Farmile, aga kuna plaanin seda kooki veel lähiajal kindlasti korrata, siis loomulikult panen selle ka siia blogisse kirja. Pealegi on külmad ilmad saabumas, mistõttu sobivad sellised tummised šokolaadikoogid igati ära.

Sellest väiksest koogikesest jätkub ikka õige mitmele, pakun et umbes 14le (tegelikult jagub ikka vist veel rohkem). Kõige õigem on lõigata sellest koogist väike viil ning seda siis koos musta kange kohviga nautida.


Põhi:
200 g küpsiseid
90 g või, sulatatuna

Täidis:
1 pk toorjuustukreemi šokolaadiga (kasutasin Farmi oma)
peotäis soolapähkleid
200 ml rõõska koort (35%)
200 g tumedat šokolaadi
1 sl brändit või rummi

Purusta küpsised peeneks ning sega kokku sulatatud võiga. Määri 20 cm läbimõõduga ümmargune vorm võiga ning vooderda vorm küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass vormi põhja ja äärtele.

Sulata toorjuust vesivannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Haki soolapähklid peenemaks ning raputa toorjuustule. Seejärel kuumuta rõõsk koor potis keemiseni (ära keeda!), tõsta tulelt, lisa šokolaaditükid ning lase sulada paar minutit. Seejärel tõsta pott korraks tulele ning sega šokolaadisegu ühtlaseks. Sega juurde alkohol ning vala täidis vormi. Tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks. Paku koogiviilu koos kange kohviga.

10 kommentaari :

  1. Tere,

    tekkis üks küsimus, kuid üldse mitte tegelikult kokandusalane, vaid blogi-teemaline. Väga piinlik, et nö. reostan seda siin koogi retsepti all, kuid ei leidnud ka meili-aadressi. Kuid küsimus selline, et kuidas Te saite blogisse paremale poole serva selle ''RETSEPTIKOGU'' nö. rakenduse.

    Vabandust, et niimodi koogi postitust reostan.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole hullu miskit:) See tekib siis, kui kirjutada postitust ning selle all olevasse Labels nimega kasti panna oma soovitud kategooriad (supid, seened, suupisted jne).

      Kustuta
  2. Suur aitäh vastuse eest, olen Teie suur blogi austaja ja jälgija, iga päev ootan ja vaatan, kas on lisandunud uus retsept:)
    Täna rõõmuga avastasin, et ongi uus koogiretsept lisandunud! Edu ja jaksu.

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Tegime täna seda kooki, meil see kook ära ei tahenenud, täiesti vedel jäi?
    Kas oleneb ka sokolaadist, kas rõõska koort läheb tõesti nii palju?
    Tänan vastuse eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Valmistan umbes taolise retsepti järgi ka klassikalisi trühveid, nii et kogused on õiged ning lõpptulemus peab jääma hästi tummine, šokolaadine ning kindlasti ka tahenenud. Kas šokolaad sulas ilusti massi ning vahukoor oli ikka värske? Kas vedel mass oli koguaeg või mingil hetkel läks vedelaks?

      Valmistamisel peab kasutama tumedat šokolaadi (soovitavalt 70%-list) Koor tuleb keeta alguses kuni keemiseni (mitte keeta!) ning seejärel lisada šokolaaditükid. Kui seda järgida, siis peaks õnnestuma.

      Kustuta
  4. Tere, Ragne!

    Mis sa arvad, kas brändi/rummi asemele sobiks ka 1 sl Cointreau'd? Aitäh!

    VastaKustuta
  5. Kui toorjuustukreemi asemel tavalist toorjuustu (farmi oma) kasutada, kas see sobiks ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toorjuustukreemi kasutamisel jääb kook eriti šokolaadina. Ainult toorjuustu kasutades aga pisut teistsugune. Pigem soovitaksin toorjuustukreemi šokolaadiga või siis pähklikreemi (a´la Nutella).:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails