4. oktoober 2013

Maapähklivõiga trühvlid

Paar päeva tagasi oli mul tõsine kokkamispäev - tegin suvikõrvitsakrõpse, üht luksuslikku õunakooki, neidsamu trühvleid, šokolaadivahtu ning veel üht kooki väga rohke šokolaadiga. Lihtsalt tuli tuju oma mõtteid reaalselt proovida ja peab ütlema, et praegused jahedad sügisilmad sobivad ideaalselt erinevateks köögikatsetusteks.

Need trühvlid said alguse õunakoogist, mille põhjaks kasutasin soolapähklite ja Digestive küpsiste kooslust. Tuli hea ning tekkis isegi väike oht kogu koogipõhi enne koogiks saamist ära "maitsta". Nende trühvlite jaoks saab täidis valmis hetkega - soolapähklitest saab vuristada kiirelt maapähklivõi ning ka lõpptulemus saab valmis meeldivalt ruttu. Piika juttu ei tee, retsept alljärgnev:


ca 18 trühvlit

100 g soolapähkleid
150 g digestive küpsiseid
80-90 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi

Purusta pähklid saumikseriga, kuni saad maapähklivõi. Murra küpsised väiksemaks ning lisa maapähklivõile. Mikserda kõik ühtlaseks seguks. Seejärel sega juurde toorjuust (niipalju, et tekiks vormistav mass). Vormi massist pisikesed pallid. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta vormitud pallid sellesse ning lase seejärel jahedas küpsetuspaberil trühvlitel taheneda. Peale raputasin veidi kuivatatud rukkililleõisi.


14 kommentaari :

  1. oioi, pidin ma seda nüüd nägema... Jälle see hullutav kooslus ja veel küpsistega! Ega midagi, jõuludeks on trühvlite retsept olemas :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma mõtlesin sama, et need pistan jõuluvana kingikotti:)

      Kustuta
  2. Kuidas see šokolaadisse kastmine täpsemalt käib?
    Ehk saad natukene juhendada algajat trühvlitegijat :)

    Annika

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan sellise hilinenud vastuse eest, aga olin nädalake arvutist eemal. Loodetavasti on minu nõuanded veel abiks:)

      Ega see keeruline ei ole. Šokolaaditükid tuleb panna metallist kaussi ning asetada siis potti, millesse on asetatud kuum vesi. Seejärel lase šokolaadil sulada (šokolaadisegusse vett ei tohi sattuda!), segada ning ongi vedel šokolaadisegu valmis. Siis tuleb väikesed vormitud pallid kasta šokolaadi (üldiselt asetan palli kahvli peale, nii parem šokolaadiga katta) ning siis panna tahenema küpsetuspaberile:) Ongi valmis.

      Kustuta
  3. Jõuludeks ideaalne sugulastele kinkida :D
    Kas kasutada saab ka poest ostetud maapähklivõid??

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka saab, asendada siis soolapähklid sama koguse maapähklivõiga

      Kustuta
  4. Elan Inglismaal, mis oleks inglise keeles täpne toorjuustu vaste - kas cream cheese või see Philadelphia bränd või mascerpone või midagi muud? Siis teaksin, mida siin poest osta. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle retsepti puhul töötab hästi nii Philadelphia, kui ka mascarpone.

      Kustuta
  5. Nii nii head ja väga lihtsasti ming kiiresti valmivad. Arvutasin toitumisalase teabe ka välja ja jagasin retsepti enda blogis ;). Teen neid kindlasti veel. Mina kaunistasin kookoshelvestega ja rasvasisalduse vähendamiseks kasutasin Philadelphia Light toorjuustu, millega olen toorjuustukooke ka teinud. On küll light toode, aga maitse sama hea kui tavalisel ;).
    https://pirettoimetab.blogspot.com.ee/2017/03/maapahklivoi-truhvlid-retsepti-katsetus.html

    VastaKustuta
  6. millega veganid toorjuustu asendada võiksid :)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan India pähkleid leotada paar tundi leiges vees. Seejärel nõruta ning püreesta ühtlaseks massiks - lõpptulemus mekib justkui toorjuust:) Enne trühvlitainale lisamist soovitan aga sel segul külmkapis pisut taheneda!

      Kustuta
  7. Leidain retsepti Pireti blogist ja tulid väga head.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails