24. oktoober 2013

Kõrvitsa-kaerahelbevorm

Kõrvitsaaeg on käes! Minult on juba mitmed tuttavad pärinud, mida head ma kõrvitsast teen. Loomulikult soovitan esmalt neid marineerida, sest ei ole paremat kõrvitsasalatiretsepti, kui minu vanaema oma (päris ausalt kohe;)) Kui kõrvitsad on salatiks tehtud, siis võiks neid veel kindlasti röstida koos küüslaugu, palsamiäädika ning parmesaniga.... ja muidugi peab saama ka kõrvitsasuppi! Tegelikult peitub Andra ja minu ühises kokaraamatus "Retseptisahtel käsitöökapis" üks mu lemmik kuldkollase karaski retsept, milles peaosa taas kõrvitsal. Seda viimast julgen kahe käega soovitada ning olen seda raamatu tegemise ajast saati meeldivalt tihti küpsetanud.

Paar kuud tagasi, aga sai minu lemmikuks veel üks kõrvitsat sisaldav retsept. Täpsemalt alljärgnev kõrvitsavorm, mida on nii lihtne valmistada, kuid maitseb ülihea. See retsept valmis tänu oktoobrikuu Maret ajakirjale, kus kõrvitsaretsepte soovitan. Ma ei liialda, kui ütlen, et selle vormi puhul on tegemist justkui koogiga - maitseb see magusalt hästi ning ühest tükist kindlasti isu täis ei saa.

2 muna
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
4 dl piima
200 g riivitud kõrvitsat
5 dl jämedaid kaerahelbeid (soovitavalt täistera)
0,5 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 banaan

Klopi munad suhkru ja soolaga kergelt vahule. Sega juurde piim, riivitud kõrvits, kaerahelbed, kaneel, muskaatpähkel ning eelnevalt kahvliga purustatud banaan. Aseta segu võiga määritud vormi (ca 17x25) ning küpseta 200 kraadi juures 45 minutit.

9 kommentaari :

  1. kas riivitud kõrvitsa asemel võiks sobida ka kõrvitsapüree?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. miks mitte. Ise ei ole küll kõrvitsapüreed kasutanud, kuid kui seda leidub, siis võib loomulikult proovida. Paneksin seda sama koguse või veidi rohkem.

      Kustuta
  2. kuna puudus osa piimast, asendasin poole kookospiimaga. andis mõnusust veel juurde. nii hea retsept!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, ma kujutan ette, et kookospiim andis väga head maitset juurde. Tegelikult võiks ju isegi ainult kookospiimaga valmistatult see ahjuvorm hea tulla .... muidugi juhul, kui kookose maitse meeldib:)

      Kustuta
  3. Maitsev ja tervislik magustoit. Kindlasti läheb kordamisele, kui taaskord suurem kogus kõrvitsat minu teele satub.

    VastaKustuta
  4. Kas see on sama retsepti põhi kuhu lehmakomme sisse lisati? Muu retsept tundub sama. Täpsemat retsepti ei leidnud teilt.

    VastaKustuta
  5. Kas see on sama retsepti põhi kuhu lehmakomme sisse lisati? Muu retsept tundub sama. Täpsemat retsepti ei leidnud teilt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just seesama:) lehmakomme lisada tükeldatuna juurde ca 5-8tk. Riivitud kõrvitsat lisan ka viimasel ajal pigem 250-300g.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails