23. september 2013

Teistmoodi kohupiimakorbid - kiiremad ja lihtsamad!

Olen selle aasta aprillikuust saati ajakirja Maret köögitoimetaja. See on selline tore ajakiri, milles rohkelt käsitööõpetusi, taaskasutusmõtteid ning retseptiideid. Mina panustan loomulikult viimasesse. Selle kuu ajakirja (Maret ilmub tavaliselt 10.ndal kuupäeval) tegin ühte rubriiki lahedaid kohupiimakorpe, mis valmivad ebatraditsiooniliselt barankadesse. Lihtne, hea ning maitseb nagu kohupiimakorp, ainult et ühe-kahe ampsuga on koogike söödud. Barankadest kohupiimakorpide idee pätsasin Andralt kohe, kui ta mulle neid ühel suvisel õhtupoolikul koos kohviga oma terrassil pakkus:) ..........vahel ikka tasub külas käia:)

PS! Meeltmööda ka pere pisematele. Proovige:)


30 barankat
200 g kohupiima (kandilises pakendis)
2 sl jahu
2 sl suhkrut
1 muna

Leota barankasid külmas vees umbes 10-15 minutit. Sega omavahel kokku ülejäänud ained. Pane leotatud barankad ahjuplaadile ning täida need kohupiimaseguga. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.



11 kommentaari :

  1. Väga vahva idee. :)

    Kas barankade ostmisel ei ole vahet, milliseid osta? Sobivad need päris pisikesed, kui suured?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väike vahe on, seda just veega immutamisel. Minul olid Selverist ostetud väiksemad ja kõvemad barankad. Kui kasutada veidi pehmemaid või suuremaid, siis peab lihtsalt veidi vähem leotama vees. Silma järgi saab vaadata, kui need barankad juba ilusti pehmed on, siis võib veest need välja võtta.

      Lõpptulemusena ei tohi kohupiimakorpide baranka osa jääda kõva, vaid täpselt selline, nagu oleks päris tainast kasutatud.

      Kustuta
  2. Minule need nn. korbid ei maitse. See baranka osa jääb kuidagi kahtlane. Aga, maitse üle ei vaielda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka on nii, et asi on maitses:) Mina olen neist korpidest ahvivaimustuses:)

      Kustuta
  3. Täpselt paras retsept minu küpsetamisoskusele :). Laps sõi ja matsutas ka rahulolevalt ning mulle endalegi täitsa maitsevad, kuigi barankad jäid mul veits kõvaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See ka katsetamise asi - tuleb lihtsalt siis kauem leotada:)

      Kustuta
  4. Kas kohupiim sealt paranka august välja ei kuku?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails