20. september 2013

Kahe kõrvitsa supp


Algas taas puu-ja köögiviljakampaania "Sööme ära", mis tuletab inimestele meelde, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju. Minu panuseks täna on üks maitsev ja hoaajaline püreesupp, kus muskaatkõrvits ning suvikõrvits imemaitsvalt kokku saavad. Äärmiselt lihtne valmistada veel ka - lihtsalt komponendid keeta, veidike püreestamist ja maitsestamist ning ongi aeg asuda sööma.

Kasutasin siin supiretseptis maitse andmiseks parmesaniselga ehk nö parmesanisektori seda kõva osa, mis tavaliselt kasutamata jääb. Supis läheb see aga mõnusalt pehmeks ning selle saab koos köögiviljadega edukalt ära püreestada - lõptulemuseks on äraütlemata hea maitsega supp. Millega suppi serveerida on igaühe enda otsustada, mina keerutasin supile sisse veidi creme fraiche´i ning raputasin peale veel pärmihelbeid (minu viimase aja lemmiktoode).
  
Supi lainel jätkates veel niipalju, et Päikeseraadiol algas just üks põnev retseptivõistlus nimega "Kiired argiõhtu supid". Nii, et kui oled osav supimeister ning Sul on varuks mõni hea retsept, siis tasub osaleda:) Täpsemalt saab selle kohta infot retseptivõistluse Facebook-lehelt (lehega saab edukalt liituda) või siis Rannamõisa linnulihablogist (viimases on isegi veidi rohkem infot:))


kolmele

300 g muskaatkõrvitsat (puhastatud kogus)
300 g suvikõrvitsat (puhastatud kogus)
7 dl köögiviljapuljongit
1 parmesaniselg
riivitud muskaatpähklit
3 sl crème fraiche´i (soovi korral)

Pane tükeldatud köögiviljad potti, lisa puljong ning parmesaniselg ning keeda keskmisel kuumusel, seni kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel püreesta supp. Maitsesta muskaatpähkliga. Vala supp kaussidesse ning keeruta igasse kaussi sisse crème fraiche´i.


3 kommentaari :

  1. Mina kutsun kõrvitsasuppi päikesesupiks, sest see on ju nagu hea kausitäis päikest :) Pärmihelbed kõlavad huvitavalt (esimest korda kuulen), peab proovima :)

    VastaKustuta
  2. Väga ilus kuldkollane supp, mis ahvatleb proovima:) Pärmihelvestest kuulen samuti esimest korda, mida need endast kujutavad ja kust neid osta saab?

    VastaKustuta
  3. Ei vaidle vastu Teevi - päikest on kõrvitsasupis küllaga:)

    Pärmihelveste puhul on tegemist mitteaktiivse pärmiga, mida saab kasutada suppides, vormiroogades, salatites jne. Minule meeldib neid helbeid raputada just suppide ja soolaste putrude peale (olgu-olgu, tegelt maiustan isegi niisama väikese lusikaga vahest:)). Tortoitujatel on pärmihelbed väga tihti kasutusel. Maitselt meenutab kanget juustu, mina tooksin õrna võrdluse parmesaniga. Osta saab neid mahepoodidest.

    Infot leiab ka näiteks siit: http://www.sojapood.ee/et/teised-tooted-goji-soja-sojauba-maca-jogurt-juuretis-sobraks-sojaga-raamat/mitteaktiivne-parm

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails