12. august 2013

Täidetud croissant´id vürtsikilu, suvikõrvitsaviilude ja munapudruga

Suve alguses avati Tallinnas Kadrioru Luigetiigi ääres üks äärmiselt mõnus koht, täpsemalt kohvik-restoran Katharinenthal. Oma mõõtmetelt pisike, kuid äärmiselt mõnusa menüü ning küpsetiste valikuga. Kui ma Tallinna satun ning Pärnu linna rohelust taga igatsema hakkan, siis võtan tavaliselt ette ühe rahuliku jalutuskäigu Kadriorgu. - kolan niisama pargis ning naudin sealset, veidi tüüpilisest Tallinnast erinevat, elu-olu. Nagu ikka, peab üks jalutuskäik lõppema tassi hea kohvi ja mõne koogilõiguga kuskil kohvikus. 

Kadrioru pargis jalutajatele ei jää kindlasti märkamata kohvik Katharinenthal, mis suve alguses oma uksed avas. Ilusa ilmaga saab nautida ja istuda õues kohe pargi ääres, veidi jahedama ilmaga aga lasta end oimetuks lüüa kohvikus ruumides levivatel kohvi- ja küpsetiste lõhnadel. Kusjuures, kohviku perenaisena askeldab seal Angeelika Kang, kes ka kogu sealse kondiitrivaliku eest hoolt kannab ning neil hoolikalt silma peal hoiab. Ma pean ütlema, et küpsetised on seal imehead - värsked ja igati ausad. On peeneid koogikesi ning ka vanakooli klassikat, nagu Moskva saiu ning kohevaid kohupiimakorpe. Ühesõnaga minge proovige - need on imemaitsvad!

Miks ma seda kõike räägin? Sellepärast, et alljärgnev retseptiidee tuleneb just sealtsamast kohvikust. Nimelt pakub Katharinenthal varajastele ärkajatele eraldi hommikusöögimenüüd, kus ka sellised täidetud saiakesed valikus. Olen hommikuti (ja kui võimalik siis lõunati ja õhtuti ja veel igal ajal) erinevate munaroogade austaja ning seetõttu ei saanud ma kuidagi sellisest täidetud croissant´ide ideest mööda vaadata. Otseloomulikult, kui on üks kohev croissant, mis täidetud munapudruga, siis pean ka ise sellist kohe hommikul tegema. 

Tulemus on nii hea ja hea ka vaheldus lihtsalt. Täida ükskõik millega, kuid mina valisin munapudrule kaaslaseks vürtsikilu ning praetud suvikõrvitsaviilud. Proovi aga veel lisandina lõhefileed või juustu või siis näiteks õhukesi heeringaviile. 



kahele näljasele

2 croissant´i
4 suvikõrvitsaviilu, õhukeste viiludena
2 muna
2 dl piima
1 sl jahu
soola
6-8 vürtsikilufileed


Pane saiad ahju veidikeseks ajaks soojenema. Prae puhastatud suvikõrvitsaviilud (koorima ei pea) pannil mõlemalt poolt küpseks ning tõsta taldrikule. Klopi munad vahule koos piima ja jahuga, maitsesta soolaga. Kuumuta pannil õli ning vala munasegu pannile. Klopi kergelt seni, kuni munapuder hüübib ning valmis saab - selleks ei kulu palju aega.

Lõika croissant´id horisontaalselt pooleks ning aseta alumistele pooltele suvikõrvitsaviilud, selle peale kilufileed ning seejärel tõsta pane munapuder. Kata ülemise saiapoolega ning asu sööma. 

Tähelepanekud:
  • Suvikõrvitsaviilu ära soolaga maitsesta - kilu annab juba piisava soolakuse.
  • Kilufileed on erineva suurusega, seetõttu võib ka kasutatav kogus erinev olla. Kata kilufileed vaid ühekordse kihina!



2 kommentaari :

  1. Mmm... väga isuäratav!
    Aga kus saab kõige paremaid croissante?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on kusjuures väga hea küsimus. EI teagi nüüd sellist kohta, mida kohe spetsiaalselt eraldi esile tõsta... vähemalt ei tule pähe kohe. Küll aga, kui soovid teada saada, kus müüakse häid võiroose, siis külasta kindlasti Olumpia hotelli kohvikut esimesel korrusel:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails