30. juuli 2013

Kiire suvikõrvitsapasta

Peamised suvekuud on juba seljataga ning augustikuu liigub tahes-tahtmata sügise poole. Eile sain puu alt korjata magusaid koduõunu ning ka kõrvits ähvardab peenramaal üha suuremaks ja suuremaks kasvada. Maasikaaeg on läbi ning vaarikad sügavkülma talve ootama pandud, ka suvikõrvits on oma hiilguses peenramaadel vohamas. Ühesõnaga ande palju ning köögis toimetamist rohkesti! Suvikõrvits vist ongi minu selle aasta lemmik: maitsev nii supina, koogina, pajaroana..... Seetõttu jällegi üks suvikõrvitsaretsept, mis ilmus ka ajakirja Maret juulikuunumbris, kus ma usinalt köögiosa toimetan.

Siinses retseptis teeb suvikõrvits pasta lõpptulemusena hästi mahlaseks. Ja kuna üks suvikõrvitsavihkaja on seda rooga juba mitmeid kordi söönud, siis see roog sobib ka nendele, kes selle köögiviljaga just eriti suured sõbrad ei ole. Kõrvale on kohustuslik värske kukkel ja taluvõi. Nautigem!




neljale

300 g penne pastat
600 g suvikõrvitsat
125 g suitsupeekonit
peotäis ürte (pune, tüümian), peeneks hakituna
2 dl rõõska koort (35%)
soola, pipart
oliiviõli

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis (ikka kergelt krõmps ehk al dente). Seejärel nõruta lohakalt.

Eemalda suvikõrvitsalt südamik ja riivi siis suvikõrvits (ära seda koori) jämeda riivipoolega. Tükelda peekon ribadeks ning pane pannile praadima, minuti pärast lisa riivitud suvikõrvits ja hakitud ürdid. Prae seni, kuni suvikõrvits pehmeneb, maitsesta soola ja pipraga. Vala juurde koor, kuumuta hetke ning lisa pasta. Sega läbi ning serveeri koos tilgakese oliiviõliga.

15 kommentaari :

  1. Minu avastus ja uus lemmik on samuti just suvikõrvits :)
    Lähipäevil proovin kindlasti ka seda retepti!
    Ning loomulikult ei saa kiitmata jätta ilusate ja isuäratavate fotode eest, mida siit alati leida võib!

    www.dodolce.blogspot.com

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh:) Kindlasti soovitan proovida, mul veel tegelikult mitmeid retsepte suvikõrvitsatega, millest blogima peaks. Kahjuks pole jõudnud:)

      Kustuta
  2. Tòepoolest, Sinu fotod muutuvad aina kaunimaks! (Olen ju su fànn algus-aastatest pààle ja màrkan neid vàikseid progressisammukesi)

    Kuna mul on ka u 5 tsukiinit pàevas aiamaalt korjata, ootan huviga neid teisi retsepte. Siiani oli meie pere lemmikuks http://nami-nami.ee/Recipe/View/10206/Suvikõrvitsalasanje ja suvikòrvitsa-kartuli pùree(supp) (samal pòhimòttel valmistatud, mis kòrvitsapùree-supp)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh kiidusõnade eest. Suvikõrvits on minu menüüs vist külla aukohal. Mõned päevad tagasi tegin üht maitsvat suvikõrvitsasuppi. Retsepti kirja ei pannud ning tegin toidu sellest, mis parasjagu olemas oli, küll aga plaanin suppi täna korrata ning täpsemad kogused kirja panna;)

      Kustuta
  3. OOtan ka suvikõrvitsaretsepte. Varemalt olen teinud suvekõrvitsapannkooke, mis on väga head, nüüd ükspäev ahjuomletti, muidugi lihtsalt praetult ja küpsetatult... Homme proovingi kohe kas seda pastarooga või suppi. Või mõlemat :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suvikõrvits on ikka nii hea. Kahju kohe neist, kellele see ei maitse.... ja neid kusjuures on vähemalt minu tutvusringkonnas rohkesti.

      Aga suvikõrvitsaretseptid tulevad;)

      Kustuta
  4. Tere, tekkis huvi, et milleks on vajalik suvikõrvitsa südamiku eemaldamine? Kas võib ka niisama riivida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minule ei meeldi südamiku pehme tekstuur (samuti seemned) ning seetõttu eemaldan südamiku. Kui aga on noor suvikõrvits ning südamik sellel ei häiri, siis võib muidugi niisama ka riivida.

      Kustuta
  5. Vat see on küll imehea pasta, üks parimaid, mis ma teinud olen. Kasutasin kohvikoort.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda. Ka minule valmistas lõpptulemus vägagi meeldiva üllatuse:)

      Kustuta
  6. Kui ma tahan teha seda sööki ühele inimesele, siis kuidas ma peaks neid koguseid muutma?
    See näeb lihtsalt nii isuäratav välja :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna retsept on mõeldud neljale, siis jaga kõik lihtsalt neljaga - tuleb hea paras ports ühele:)

      Kustuta
  7. Proovisin järgi ja tulemus oli imehea!

    VastaKustuta
  8. Üks minu lemmikumaid pastasid! Vahel olen asendanud peekoni krevettidega ja ikka on sama maitsev :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails