16. juuni 2013

Traditsiooniline rabarberilimonaad

Jalgratas on juba leiutatud ning seetõttu seegi retsept kindlasti paljudele teada ning proovitud. Kuna aga seesama limonaadiretsept on saanud meie pere selle aasta õheks suureks lemmikuks siis on see ka üks peamisi põhjuseid retsepti postitamiseks. Ahjaaa, onu jaoks on see postitus ka, kellele see jook hirmsasti maitses, kui ma seda suvilas ükspäev pakkusin. Tegelikult see ongi ehtne suvilajook, vähemalt minule. Meil kasvab suvilas suur ja võimas rabarberipuhmas, millest siis juba aastaid on valminud hulgaliselt rabarberikisselli ning limonaadi ka. Kooki muidugi ka, aga kissellil ja limonaadil on ikka põhirõhk

Kusjuures võib erinevaid limonaadiretsepte leida minu ja Andra kokaraamatust "Retseptisahtel käsitöökapis". Mäletan nii hästi, kui umbes aasta aega tagasi erinevaid limonaade meisterdasime, neid maitsesime ning need kõige paremad raamatusse valisime. Siinkohal on vist ka kõiki õige hetk tänada. Põhjuseks uudised, mida Andraga juunikuu alguses kuulsime. Nimelt tuleb meie ühisele raamatule kordustrükk. Äärmiselt meeldiv, tore ja rõõmustav uudis:) Suured tänud ka kõikidele, kes meile raamatu kohta on tagasisidet andnud!

...ja nüüd piinlikult lihtne limonaadiretsept...
 

Kogus: umbes 2 klaasi

2 suurt rabarberivart
3-4 sl suhkrut
vett

näpuotsatäis kaneeli

Koori ning tükelda rabarberivarred. Pane kaussi ning raputa peale suhkur. Jäta rabarberitükid seisma vähemalt tunnikeseks. Seejärel vala peale külm vesi – täpselt nii palju, et saavutad endale paraja kangusega limonaadi!

Soovitused:
  • Pane rabarberitükid suhkruga õhtul seisma, nii saad järgmisel hommikul juba varakult rabarberilimonaadi juua!
  • Soovi korral lisa limonaadile juurde ka veidi värsket piparmünti!
  • Kõige parem on limonaad külmkapikülmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar